”On mielenkiintoista nähdä, miten kasvatustieteellisen ja kauppatieteellisen alan opinnot eroavat toisistaan. Olen kuullut, että Kauppiksessa on hyvä yhteishenki, joten sen kokemista odotan paljon. Kauppatieteiden opiskelijoiden, kyltereiden, puheiden perusteella opiskelu tuntuu olevan käytännönläheistä ja ratkaisukeskeistä. Olen myös kuullut, että työelämä on tiiviisti läsnä opinnoissa, esimerkiksi kursseilla suoritettavien, reaalimaailmaa peilaavien case-tehtävien muodossa.”
Uusia näkökulmia ja työkaluja tulevaisuuden työelämään
Vivianne Ruoholalla on jo useamman vuoden kokemus yliopisto-opiskelusta ja vaikka aiempi kokemus onkin eri alalta, hän uskoo sen olevan hyödyksi tulevissa opinnoissa.
”Uskon, että kasvatustieteellisessä tiedekunnassa hankkimani oppimaan oppimisen taidot, valmiudet kriittiseen ajatteluun sekä itsenäiseen tiedon hankintaan ja soveltamiseen tukevat minua myös kauppatieteiden opiskelussa.”
Kauppatieteiden opiskelulta Ruohola odottaa uusia näkökulmia ja työkaluja tulevaisuuden työelämään.
”Koulutusviennin parissa työskentelyn kautta olen ymmärtänyt, miten tärkeää on yhdistää kasvatustieteellinen ja kaupallinen osaaminen. Kauppatieteiden opiskelun kautta uskon saavani valmiuksia erityisesti taloudellisen näkökulman huomioon ottamiseen. Lisäksi toivon saavani työkaluja johtamiseen ja strategian luomiseen.”
Unelmana kasvatus- ja kauppatieteellisen osaamisen yhdistäminen
Tulevaisuuden unelmana on yhdistää työtehtävissä sekä kasvatustieteellinen että kaupallinen osaaminen.
”Toiveenani on työllistyä tulevaisuudessa kasvatuksen alalla ja päästä hyödyntämään sekä kasvatustieteellistä että kaupallista osaamista työtehtävissäni. Kasvatustieteilijät hyötyvät taloudellisesta osaamisesta esimerkiksi työskennellessään suunnittelutehtävissä tai päiväkodin johtajana. Myös koulutusviennissä kaupallinen osaaminen on tarpeellista, ellei jopa välttämätöntä. Ja kaupallisen alan osaamisesta ja johtamisopinnoista on aivan varmasti hyötyä, kun työskentelee esimerkiksi korkeatasoisen suomalaisen koulutusviennin ja koulutuksen kansainvälistymisen tai varhaiskasvatuksen arviointien parissa.”
Lue hakuohjeet ja ohjelmakuvaukset – ja verkostoidu!
Kaikille niille, joita opiskelu Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmassa kiinnostaa, Ruoholalla on selkeitä neuvoja.
”Nettisivut kannattaa lukea huolellisesti läpi, jotta saa muodostettua oman näkemyksen opintojen sisällöstä ja sisäänpääsykriteereistä. Kyltereiden omakohtaisia kokemuksia löytyy puolestaan @aaltobiz-instasta, ja niitä voi rohkeasti kysellä myös opiskelijajuhlissa nappaamalla dollarinvihreiden haalareiden kantajan hihasta kiinni. Itsekin tutustun mielelläni uusiin ihmisiin, joten myös minulta saa kysellä Aallon maisteriohjelmaan hakemisesta. Antakaa palaa vaan! Jos minä pääsin sisään Aallon maisteriohjelmaan, niin mikset sinäkin pääsisi!”
Toivotamme Vivianne Ruoholalle ja muille Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa syksyllä 2020 opintonsa aloittaville opiskelijoille paljon onnea opiskeluun!
*JOO-opinnoilla tarkoitetaan joustavaa opinto-oikeutta eli kaikkien Suomen yliopistojen perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoiden mahdollisuutta sisällyttää tutkintoonsa opintoja muista suomalaisista yliopistoista. Voidakseen hakea joustavaa opinto-oikeutta ja suorittaa opintoja toisessa yliopistossa opiskelijan tulee olla läsnäolevana kotiyliopistossaan.
Haku Aalto-yliopistossa syksyllä 2021 alkaviin maisteriopintoihin alkaa joulukuussa 2020. Hakuaikataulut ja -ohjeet päivitetään verkkosivuillemme syksyn aikana.
Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmiin voi pyrkiä, kun on aiemmin suorittanut soveltuvan suomalaisessa yliopistossa suoritetun kandidaatin tutkinnon (valintaryhmä 1) tai joko soveltuvan suomalaisen alemman ammattikorkeakoulututkinnon tai soveltuvan ulkomaisen alemman korkeakoulututkinnon (valintaryhmä 2).
Vivianne Ruohola LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/vivianne-ruohola/