Uutiset

Kauppakorkeakoululla upea olympiaedustus Pariisin olympialaisissa

Peräti neljä Aalto-yliopiston opiskelijaa kilpaili Pariisin olympialaisissa 26.7.–11.8.2024.
Painija, kauppatieteiden yo Arvi Savolainen
Arvi Savolainen. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Lauri Vuorinen

Pariisin olympialaisissa Suomen joukkueeseen kuului yhteensä 57 urheilijaa, joista kolme opiskelee Kauppakorkeakoulussa: keihäänheittäjä Lassi Etelätalo, painija, kreikkalais-roomalainen paini, Arvi Savolainen ja ILCA 7 -luokassa purjehtiva Kaarle Tapper. Nacra 17 -luokan purjehtija Akseli Keskinen, joka kilpaili yhdessä Sinem Kurtbayn kanssa, opiskelee Insinööritieteiden korkeakoulussa. He kaikki tekevät niin sanottua kaksoisuraa eli yhdistävät kilpaurheilun ja opiskelun.

Tällä kertaa Suomen joukkue jäi olympialaisissa ilman mitaleita, mikäli tilanne ei muutu viimeisen kisaviikonlopun aikana. Kaarle Tapper joutui jättämään olympiaregatan kesken sairastumisen vuoksi. Hän oli kisassa neljän lähdön jälkeen sijalla 23. Arvi Savolainen voitti ensimmäisen ottelunsa, mutta hävisi puolivälierän kuubalaiselle maailmanmestarille tiukan taistelun jälkeen. Lassi Etelätalo heitti keihäänheiton finaalissa kahdeksanneksi ja purjehtija Akseli Keskinen parinsa Sinem Kurtbayn kanssa purjehtivat sijalle 7.

Keihäänheittäjä, kauppatieteiden yo Lassi Etelätalo
Lassi Etelätalo. Kuva: Suomen Olympiakomitea / Jesse Väänänen

”Olympialaisiin valituksi tuleminen on jo sinällään erittäin hieno juttu ja kertoo urheilijan tekemisen tasosta. Aallon opiskelijoista kaksi sijoittui pistesijalle eli kahdeksan parhaan joukkoon lajissaan, mikä on huomionarvoista.” 

”Jatkamme Aallossa kaksoisuran kehittämistä, jotta meillä opiskelevilla huippu-urheilijoilla on mahdollisimman hyvät edellytykset yhdistää opinnot ja urheilu-ura”, sanoo Aallon Urhea-vastuuhenkilö, työelämäprofessori Sami Itani Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta.

Kilpaurheilun ja opintojen yhdistäminen Aallossa

Aalto-yliopisto on sitoutunut tukemaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan Urheaan kuuluvien opiskelijoiden opiskelun ja urheilun yhteensovittamista ja huomioimaan urheilu-uran haasteet ja erityistarpeet. 

Lue lisää
Student guide illustration, supporting your studies
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Rasmus Mäkinen poseeraa haalareissa ja ylioppilaslakissa Otaniemen kampuksella.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Rasmus Mäkinen: luovuutta vaativat kurssit ovat auttaneet minua ymmärtämään energia- ja konetekniikan opintoja paremmin

Energia- ja konetekniikan kandiopiskelija Rasmus Mäkinen kokee fysiikan olleen jo lukio-opintojen aikainen lempiaine, joka johdatteli hänet opiskelemaan Aaltoon. Parasta opinnoissa on ollut kurssien monipuolisuus ja erityisesti Tietokoneavusteinen suunnittelu -kurssi teki Rasmukseen niin suuren vaikutuksen, että hän päätti hakea sen kurssiassistentiksi.
Opiskelija Janni Kerkkänen hymyilee kameralle haalareissaan.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Janni Kerkkänen: vaaleanpunaiset haalarit ja kurssien tarjoama konkretia veivät mennessään

Mechanical Engineering -maisteriohjelman opiskelija Janni Kerkkänen yllättyi siitä, ettei konetekniikkaa opiskellakseen tarvinnutkaan rassata mopoja tai ruohonleikkureita koko ikäänsä. Hänestä parasta opiskelussa on sen monipuolisuus ja yhdessä tekeminen opiskelijajärjestöissä, tietenkin pilke silmäkulmassa.
Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) toisessa jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 2. jaksossa suomeksi ja englanniksi. Lisäksi tänä vuonna pienryhmäkeskustelut ovat mahdollisia myös ruotsiksi!
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun rakennus, sen vieressä oleva Kide-rakennus, sekä lipputangot ja puun oksa syksyisenä selkeänä päivänä.
Opinnot Julkaistu:

Työuraansa aloittavat maisterit viihtyvät lähityössä toimistolla, mutta odottavat työnantajan joustavan työajoissa

Tuore raportti paljastaa myös, että kansainvälisestä CEMS-maisteriohjelmasta valmistuneet nuoret ammattilaiset odottavat työltään yhteisöllisyyttä, haasteita ja kehittymismahdollisuuksia.