Uutiset

Mobiilisovellus Aalto Space kehittyy ja laajenee uusiin rakennuksiin

Syksyn 2018 aikana sovellukseen on lisätty eri käyttäjien tunnistautuminen ja useita uusia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia.
Aalto Space Kuva: Hannes Huotari
Kuva: Hannes Huotari / Aalto-yliopisto

Vapaan tilan löytäminen opiskeluun, ryhmätyöskentelyyn tai neuvotteluihin voi olla kampuksella haasteellista. Aalto Space tekee tilojen löytämisestä ja varaamisesta helppoa kaikille Aalto-yliopiston kampuksen käyttäjille. 

Aalto Space on mobiilisovellus Android- ja iOS-laitteille. Sen avulla voi varata opiskelu- ja ryhmätyötiloja sekä navigoida kampuksella. Aalto Space on samalla koekäytössä henkilöstöllä ja yrityskäyttäjillä neuvotteluhuoneiden varausten osalta. Rakennuksien määrä ja tilavalikoima kasvavat 2019 aikana kattamaan useita uusia rakennuksia sekä coworking-tiloja Otaniemen kampuksella. Kauppakorkeakoulun rakennus lisättiin sovellukseen helmikuussa 2019.

Uudet toiminnallisuudet tekevät sovelluksen käyttämisestä vaivatonta

Aalto Space -sovelluksen kehittämisen hallinnasta vastaa Aallon henkilökunnasta, opiskelijoista ja asiantuntijoista koostuva ohjausryhmä. Kehityksen tukena on toteutettu myös useita ITP-projekteja (https://itpaalto.net/), joissa Aalto-yliopiston opiskelijat ovat kasvattaneet käyttäjäymmärrystä sekä antaneet konkreettisia ehdotuksia erilaisia muotoilutyökaluja hyödyntäen. Opiskelijaprojektien tutkimustuloksia hyödynnetään sovelluksen jatkokehityksessä.

Aalto Space Kuva: Hannes Huotari
Kuva: Hannes Huotari / Aalto-yliopisto

Vuoden 2018 syksyn aikana mobiilisovellukseen on toteutettu sekä Aalto-, yritys- ja kampuskäyttäjien tunnistautuminen että useita uusia käyttöä helpottavia toiminnallisuuksia. Suurin muutos käyttöön on uusi etusivu, suosikit ja minihuonekortit, joiden suunnittelussa on hyödynnetty opiskelijoiden käyttäjähaastatteluiden avulla tunnistettuja käyttäjäpersoonia. 

Käyttäjäpersooniksi tunnistettiin: nopea varaaja (Instant Booker), suunnitteleva varaaja (Planned Booker), erityistarvevaraaja (Specific-need Booker) ja ensikäyttäjä (New Booker). Nyt sopivan tilan löytäminen on aikaisempaa helpompaa ja sillä hetkellä saatavat tilat ovat aina yhden napin painalluksen takana

Aalto Space on helppo ottaa käyttöön

Tunnistautuminen toimii tällä hetkellä puhelinnumeron avulla.

Käyttäjät on luokiteltu neljään käyttäjäryhmään, jotka ovat vierailijat, opiskelijat, henkilökunta ja yritys- & kampuskäyttäjät. Käyttäjäryhmä vaikuttaa tilavalikoimaan, tilavarauksien pituuteen, lukumäärään ja ennakkovarausaikaikkunaan. 

Aalto Space -sovellus kierroksella:
ti 26.2. klo 10-14 Kandidaattikeskus, pääaula (Otakaari 1)
ke 27.2. klo 9-10 Kauppakorkeakoulu, pääaula (Ekonominaukio 1)
to 28.2. klo 10-11 Väre, pääaula (Otaniementie 14)

Aalto Space -mobiilisovellus

Sovelluksen avulla voit varata kokous- ja ryhmätyöskentelytiloja sekä navigoida kampuksella.

Lue lisää ja lataa sovellus
Aalto Space applikaatio Kuva: Hannes Huotari
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A handbook on the counter of a shop.
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Unite! Open Science and Innovation Management -käsikirja saatavilla verkossa ja painettuna

Käsikirja on käytännön opas yliopistotutkijoille, tutkimus- ja innovaatiopalveluille sekä yliopistojen johdolle.
No entry sign over workshop image
Kampus Julkaistu:

Arts infran poikkeusaukioloajat

Poikkeusaukioloajat Arts infran työpajoilla ilmoitetaan tällä sivulla.
Tekoalylla-tuotetieto-talotekniikan-menestystekijaksi.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tekoälyllä tuotetieto talotekniikan menestystekijäksi

Ympäristöraportointi, digitaaliset kaksoset ja tuottavuuden tuntuva nosto eivät onnistu ilman nykyistä parempaa tiedonhallintaa. Talotekniikka 2030 -tutkimusraportti ruotii nykytilanteen haasteita ja esittää ratkaisuja ja case-esimerkkejä, jotka pohjautuvat uusimman tekoälyteknologian hyödyntämiseen.
Kuvassa henkilö pitelee älypuhelinta, jossa on hyvinvointisovellus. Taustalla on ikkuna ja kasvi.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Virtuaalinen synnytysvalmentaja auttaa kohtaamaan synnytyspelkoa

Aalto-yliopisto esittelee tällä viikolla Slushissa 12 maailmaa muuttavaa innovaatiota. Yksi niistä on virtuaalinen synnytysvalmentaja Natal Mind, jonka kehittämiseksi toteutetaan parhaillaan kliinistä tutkimusta synnytyspelon tunnistamiseen ja hoitamiseen liittyen. Natal Mind -tiimi on tavattavissa Aallon osastolla keskiviikkona 20. marraskuuta.