Alumni Laura McLeod: Aallossa saat vapaasti kokeilla ja oppia uutta
Miksi valitsit Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman ja sen pääaineen Acoustics and Audio Technology?
Suoritettuani sekä musiikin että fysiikan kandidaatin tutkinnot Edinburghin yliopistossa halusin löytää ohjelman, jossa voisin yhdistää molemmat kiinnostuksenkohteeni. Kandityöni ohjaaja suositteli Aalto-yliopiston Acoustics and Audio Technology -pääainetta. Saatuani lisää tietoa professoreiden asiantuntemuksesta ja käynnissä olevasta tutkimuksesta päätin hakea Aallon maisteriohjelmaan.
Mikä oli kiinnostavinta opinnoissasi?
Opiskelun vapaus. Sen ansiosta pystyin tutustumaan erilaisiin aihealueisiin sekä oppimaan uusia taitoja, jotka eivät suoraan liittyneet pääaineeseeni, mutta joita pystyin soveltamaan. Suoritin esimerkiksi puheenkäsittelyn ja -tunnistuksen sekä koneoppimisen kursseja ja yritin jopa oppia uuden kielen – suomen! Opiskelu on täällä paljon vapaampaa kuin monien muiden yliopistojen maisteriohjelmissa.
Millaisia työelämässä hyödyllisiä välineitä sait opinnoistasi?
Maisteriohjelma on hyvin käytännönläheinen ja sain paljon käytännön harjoitusta. Eräällä kurssilla rakensimme esimerkiksi oikean kaiuttimen. Lisäksi kaikissa pääaineessa oli tarjolla kattava valikoima ohjelmointikursseja, mikä on todella tärkeää siirtyessämme kohti digitaalista yhteiskuntaa. Kaiken tämän ansiosta pääsen aloittamaan uuden työni hyvistä asemista.
Missä työskentelet nyt?
Työskentelen akustiikan konsulttina (Graduated Acoustic Consultant) monikansallisessa yrityksessä Arupissa, Manchesterin toimipisteessä. Työni liittyy äänen ja värähtelyn suunnitteluun, arviontiin ja hallintaan rakennetussa ympäristössä. Se voi esimerkiksi sisältää mitä tahansa rakennetussa ympäristössä tapahtuvan äänen kehittymisen ja sen vaikutusten ennustamiseksi tehtävien melutarkastuksen toteuttamisesta koulujen ja konserttisalien akustiikan suunnitteluun ja arviointiin.
Miten päädyit nykyiseen työhösi?
Ennen maisteriopintojeni aloittamista suoritin kolmen kuukauden kesäharjoittelujakson Arupin akustiikan tiimissä Glasgow’ssa. Rakastin työn monipuolisuutta ja sitä, että sain työskennellä kaikenlaisten akustiikkaan liittyvien projektien parissa, joten tiesin tulevani takaisin. Acoustics and Audio Technology -opinnot opettivat minulle monia uusia taitoja ja antoivat vahvan ymmärryksen perusasioita. Tämän tietotaidon vien mukanani uuteen työhöni yrityksessä!
Mitä vinkkejä antaisit maisterinopintonsa aloittaville?
Ota mahdollisuudet vastaan ja ole avoin uusille tavoille ajatella niin opinnoissa kuin niiden ulkopuolellakin! Minusta tuli maisteriopintojeni aikana hyvin aktiivinen kansainvälisessä yhteisössä ja olin Board of European Students of Technology (BEST) Helsingin HR-vastaava sekä Aallon Erasmus-opiskelijaverkoston puheenjohtaja. Niiden ansiosta sain ainutlaatuisia tilaisuuksia kehittyä ja matkustaa, mutta myös antaa jotain takaisin yliopistolle.
Lopuksi, tutustu ihmisiin ja kulttuuriin. Paikallisen kielen opettelua ja kulttuurintuntemusta arvostetaan ja niistä voi olla hyötyä myös opintojen jälkeen.
Akustiikkaa voi opiskella Master's Programme in Computer, Communication and Information Sciences – Acoustics and Audio Technology -ohjelmassa, lue lisää tästä.
Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!
Laura McLeodOta mahdollisuudet vastaan ja ole avoin uusille tavoille ajatella.
Acoustics and Audio Technology - Computer, Communication and Information Sciences, Master of Science (Technology)
The major in Acoustics and Audio Technology equips students with a fundamental understanding of human hearing, audio perception, and physics of sound. The skills they acquire enable, for example, reducing noise pollution, planning harmonic environments and designing coherent sound experiences.
Kesätyö Akustiikan laboratoriossa tarjoaa vapauden tutkia ja kokeilla
Mitä jos voisit kuunnella vain yhtä ääntä meluisassa tilassa? Miten ääni muuttuu, kun huutaa tuuleen? Michael McCrea ja Rapolas Daugintis, akustiikan laboratorion kesätyöntekijät, etsivät vastauksia näihin kysymyksiin.
Opiskelija Janne Pietilä: Akustiikan opinnot ovat antaneet uusia näkökulmia myös musiikkiharrastukseen
Janne Pietilän mielestä akustiikan ja audioteknologian työllisyysnäkymät ovat hyvät, sillä osaajia tarvitaan niin virtuaalitodellisuuden tuotannossa kuin rakennusalalla.
Opiskele sähkötekniikkaa
Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.