Opiskelijalähettiläät junailivat vaihto-opiskelua Euroopan kartalle
Neljä Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijaa toimi tekniikan alan lähettiläinä, ja matkasi kuusi päivää junalla Euroopassa. Reissu toteutettiin 14.−18.9.2015.
Matkaan lähti kaksi paria. Toisen parin alueena oli Skandinavia ja toisen Keski-Eurooppa. Keski-Eurooppa -tiimissä matkustivat Timo Vehviläinen ja Joonas Tietäväinen. Skandinaviaan suuntasivat Jani Oja ja Oleg Stikhin. Idea tähän tempaukseen saatiin Oppimispalveluissa, kun Ranskasta tehtiin vastaavanlainen vierailu keväällä Sähkötekniikan korkeakouluun.
Game of Trains − näkyvyyttä parhaimmalla tavalla
Skandinavian reitti kulki seuraavien yliopistojen kautta: Kööpenhamina, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) – Lund University – Göteborg, Chalmers – Tukholma, Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) . Keski-Euroopan tiimi vieraili seuraavissa yliopistoissa: Hampuri, Technische Universität Hamburg-Harburg – Bochum, Ruhr Universität – Belgia, KU Leuven – Hollanti, TU Eindhoven – Hollanti, TU Delft.
Vierailuiden aikana molemmat tiimit tapasivat ihmisiä kansainvälisistä palveluista ja opiskelijoita, ja kertoivat heille, minkälaista opiskelu Aallossa on. Tiimeillä oli matkassaan jaettavaksi mm. esite, josta löytyivät kaikki Aallon tekniikan alojen englanninkieliset kurssit.
Useammassa paikassa heräsi ajatus, että täällähän olisi kiva opiskella.
− Esite otettiin innokkaasti vastaan. Monet eivät itse asiassa olleet tienneet, että Aallossa on näin laajat mahdollisuudet opiskella tekniikan alaa englanniksi, kertoi Jani Oja.
Tiiviistä vierailutahdista huolimatta, visiiteistä saatiin paljon irti. Myös kohdeyliopistoilta positiivista palautetta.
− Erityisesti Leuvenin yliopisto, ja TU Delft ovat kiitelleet vierailuja antoisiksi ja hyväksi tavaksi vaihtaa tietoa. Etenkin TU Delftissä oltiin todella innoissaan kampanjastamme ja he ovat mahdollisesti toteuttamassa vastavaanlaista opiskelijalähettiläskonseptia, iloitsi opintokoordinaattori Helena Hietanen Sähkötekniikan korkeakoulun Oppimispalveluista.
Vaihto-opiskelu avartaa
Matkan anti oli siis positiivista puolin ja toisin.
− Oli mielenkiintoista nähdä, miten muut yliopistot toimivat. Näin kiinnostuu itsekin hakemaan ja innostamaan muita vaihtoon, summasi matkan antia Timo Vehviläinen.
Skandinavia-tiimin Jani Oja ja Oleg Stikhin Oskari Lahden kanssa. Oskari Lahti edusti Aalto-yliopiston Sähköinsinöörikiltaa KTH:n N0llegasque-sitseillä.
Myös yllätyksiä sattui reitin varrelle. Keski-Euroopan tiimin saapui Hampuriin yhden maissa vain havaitakseen, että sen päivän osalta opintotoimistot olivatkin jo sulkeneet ovensa. KTH:lla taas Skandinavia-tiimi löysi itsensä sitseiltä, joten työpäivä opiskelijalähettiläänä venyi iltaan saakka mm. uusien sitsilaulujen opettelun merkeissä.
Matkapäiväkirjaa pystyi seuraamaan reaaliajassa Facebookissa, jossa molemmat tiimit raportoivat aktiivisesti vierailuistaan. Paras anti tiivistyi siellä seuraavasti:
− Kaiken kaikkiaan matka on ollut avartava. On helppoa ajatella, että Otaniemi on se paras vaihtoehto, kun viettää siellä päivittäin opiskelijaelämää. Lähtemällä pois Otaniemestä, näkee, että on olemassa muitakin mahdollisuuksia. Vaihto-opiskelu tarjoaa todellakin parhaita paloja opiskelusta, kun pystyy tutustumaan elämään toisessa kulttuurissa ja maassa. Saimme vain pienet maistiaiset jokaisesta maasta vierailuidemme aikana, mutta useammassa paikassa heräsi ajatus, että täällähän olisi kiva opiskella.
Kuvat: Game of Trains -opiskelijoiden
Teksti: Annika Artimo
Game of Trains Facebookissa (facebook.com)
Tutustu vaihto-opiskelumahdollisuuksiin (into.aalto.fi)
- Julkaistu:
- Päivitetty: