Uutiset

QUORUM-projekti tarttuu kaupunkien vesi- ja ilmastohaasteisiin monitieteisen Unite!-yhteistyön avulla

Luonnonkatastrofien, erityisesti veteen ja ilmastonmuutokseen liittyvien, lisääntyvä esiintyvyys korostaa monitieteisen yhteistyön merkitystä kestävien ja muutosvoimaisten ratkaisujen kehittämisessä. Quest for Urban Obdurate Resilience in Uncertain Milieus (QUORUM) -projekti on saanut Unite!-allianssin Teaching and Learning Seed Fund -rahoitusta suunnitellakseen opintokokonaisuuden, joka pureutuu kaupunkien vesistöihin liittyviin haasteisiin.

Ilmastonmuutos on tehnyt kaupungeista maailmanlaajuisesti epävarmoja toimintaympäristöjä, mikä lisää paineita koulutukselle ja tutkimukselle tarjota monitieteisiä yhteistyömalleja kestävien ratkaisujen kehittämiseen. QUORUM-projektissa pureudutaan monitieteisen opintokokonaisuuden yhteissuunnitteluun keskittyen kaupunkijokien tarkasteluun sekä kulttuurisesti merkityksellisinä elementteinä että ekosysteemipalvelujen tarjoajina.  

Henkilö jolla on olkapäille ulottuvat mustat hiukset, tummat yläosat ja kuviollinen huivi, seisoo rakennuksen edessä jossa pyöriä lähellä.
Christine Mady

”Unite!-rahoitus mahdollisti QUORUM-projektin monitieteisen ja kansainvälisen tiimin synnyttämisen, joka tutkii innovatiivisia oppimismenetelmiä veteen liittyvien kestävien ratkaisujen kehittämiseksi epävarmoissa kaupunkiympäristöissä,”  kertoo projektikoordinaattori Christine Mady

Projektin lopputuloksena syntyy yhdessä suunniteltu opiskelijoille tarkoitettu maisteritason opintokokonaisuus. Opintokokonaisuus toteutetaan eri koulutusohjelmissa, ja se tukee opiskelijoiden yhteistyökykyä, monikulttuurista vuorovaikutusta sekä monitieteistä osaamista kaupunkijokien kestävien muutosten edistämiseksi.  

Yhteistyökumppanit

Tiimissä on mukana asiantuntijoita viidestä Unite!-yliopistosta. He ovat aktiivisesti mukana ilmastokriisiin liittyvässä monitieteisessä tutkimuksessa ja opetuksessa.

  • Christine Mady, Vanhempi yliopiston lehtori, Aalto-yliopisto
  • Paulo Pinho, Vanhempi yliopiston lehtori, Aalto-yliopisto
  • Elena Comino, Apulaisprofessori, Politecnico di Torino
  • Sérgio Proença, Apulaisprofessori, Universidade de Lisboa
  • Álvaro Clua, Tenure-track lehtori, Universitat Politècnica de Catalunya
  • Arnold Pears, Professori, Kungliga Tekniska Högskolan

Ota yhteyttä

Katso myös

Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024

Unite! Seed Fund 2024 myöntää rahoitusta kolmeen yhteis-opetushankkeeseen, joissa Aalto on mukana

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.

Uutiset
Unite! logo

Yliopistoverkosto Unite!

Unite! on yksi Euroopan komission rahoittamista Eurooppalaiset yliopistot -verkostoista, jonka jäsen Aalto-yliopisto on yhdessä kahdeksan muun korkeatasoisen eurooppalaisen yliopiston kanssa. Unite! pyrkii merkittävästi vahvistamaan opiskelijoiden ja henkilökunnan liikkuvuutta sekä edistämään eurooppalaisen korkeakoulutuksen laatua, osallisuutta ja kilpailukykyä.

Yhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
CS Teacher of the year 2024
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Arto Hellas valittu tietotekniikan laitoksen vuoden opettajaksi 2024

Vuoden opettaja julkistettiin tietotekniikan laitoksen tilaisuudessa keskiviikkona 18. joulukuuta 2024.