Uutiset

Sähkötekniikan korkeakoulun tohtorit tyytyväisiä tutkintoonsa ja uraansa

Uraseurantakyselyssä tohtorit korostivat myös verkostoitumisen ja projektinhallinnan taitojen tärkeyttä.
Aalto-yliopisto / tohtoreiden hatut

Yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkosto selvitti, kuinka vuonna 2015 tohtorin tutkinnon suomalaisissa yliopistoissa suorittaneet ovat työllistyneet ja miten heidän nykyinen työnsä vastaa suoritettua tutkintoa.

Sähkötekniikan korkeakoulun kyselyyn vastanneista tohtoreista jokainen oli kyselyn aikaan työllistetty. Noin puolet vastanneista työskenteli kyselyn aikaan pääsääntöisesti tutkimuksen parissa. Tämän lisäksi työtehtävät liittyivät useimmiten suunnitteluun ja kehitykseen (46 %) sekä hallinto- ja johtotehtäviin (25 %).

Vastanneista 86 % oli tyytyväisiä tutkintoonsa oman uransa näkökulmasta. Yli neljä viidesosaa vastanneista pystyi hyödyntämään tohtoriopinnoissa oppimiaan tietoja ja taitoja nykyisessä työssään ja lähes 80 % koki työnsä vastaavan tohtorintutkintoaan hyvin. Lisäksi jopa 89 % vastaajista koki työuransa vastaavan tavoitteitaan osittain tai kokonaan.

”Olen todella tyytyväinen kyselyn tuloksiin. Ne osoittavat, että valmistuneet tohtorimme ovat uravalintaansa tyytyväisiä ja menestyvät työelämässä. Olemme ylpeitä tohtoreistamme!” sanoo Sähkötekniikan korkeakoulun dekaani Jyri Hämäläinen.

Vastaajilta kysyttiin myös, minkälaisia taitoja tai osaamista he kannustavat tohtorikoulutuksessa olevia hankkimaan tulevaisuuden työelämää varten. Tohtorit painottivat vastauksissaan erityisesti verkostoitumisen ja yritysyhteistyön merkitystä, mutta myös yleisiä työelämätaitoja.

Nykyisiä tohtorikoulutettavia kannustetaan kehittämään erityisesti viestintä- ja esiintymistaitoja sekä kielitaitoa tohtoriopintojen aikana. Valmistuneet myös vinkkaavat, että oman erityisosaamisen ohella on hyvä hankkia osaamista esimerkiksi taloushallinnosta, markkinoinnista ja projektinhallinnasta.

Täydennä tutkintoasi niin suurella määrällä käytännön koulutusta kuin mahdollista.

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistunut tohtori

Uraseurantatutkimus on Suomen yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkoston kehittämä tutkimusmalli, jolla kartoitetaan maistereiden ja tohtoreiden työuria valmistumisen jälkeen. Sijoittumista arvioidaan työllisyystilanteen ja työllistymisen laadun näkökulmasta sekä työn ja tutkintojen vastaavuudella.

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 861 henkilöä, joista Aalto-yliopistosta valmistuneita oli yhteensä 126. Näistä Sähkötekniikan korkeakoulusta tohtoriksi valmistuneita oli 28. Kyselyn vastausprosentti Sähkötekniikan korkeakoulussa oli 59,6 %.

Seuraava uraseurantakysely tehdään syksyllä 2019. Aalto-yliopisto lähettää uraseurantakyselyn sähköpostilla, tekstiviestillä tai postitse kaikille vuoden 2014 maistereille ja vuoden 2016 tohtoreille.

Lisätietoja:

Ura- ja rekrytointipalveluiden asiantuntija
Kaisa Paasivirta
[email protected]

Lue lisää

Tohtorinhatut promootiopäivänä

Aalto-yliopistosta valmistuneet tohtorit työelämässä

Tohtorikoulutuksessa opitut taidot hyödyksi työelämässä

Tohtorinkoulutus
Kaksi mies- ja yksi naisopiskelija seisoo Väre-rakennuksen edessä. Miehillä on polkupyörät.

Yliopisto selvittää valmistuneiden urapolkua

Tulokset auttavat kehittämään opetusta ja vaikuttavat myös rahoitukseen. Nyt pyydämme mukaan vuoden 2014 maistereita ja vuoden 2016 tohtoreita.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Elisa Kultanen kahvilassa
Opinnot Julkaistu:

Väyläopiskelijan tarina: Tradenomista kauppatieteilijäksi

Elisa kertoo kokemuksistaan väyläopiskelijana
An artistic rendering of two chips on a circuit board, one is blue and the other is orange and light is emitting from their surf
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijoiden tavoitteena on korjata kvanttivirheet huoneenlämmön sijaan superkylmässä lämpötilassa

Kvanttitietokoneiden kehityksessä yksi suurimmista haasteista on se, että kvanttibitit eli kubitit ovat liian epätarkkoja. Tarvitaan siis tehokkaampaa kvanttivirheen korjausta, jotta kvanttitietokoneita voidaan tulevaisuudessa ottaa laajemmin käyttöön. Professori Mikko Möttösellä on kvanttikorjaukseen uudenlainen ratkaisuehdotus, ja sen kehittämiseksi hän on saanut kolmevuotisen apurahan Jane ja Aatos Erkon säätiöltä.
Two people are sitting on a bench in an empty hallway. One of them shows the other something from their laptop screen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Uusi rahoitus laajentaa FITech-verkostoyliopiston puhtaan siirtymän kurssitarjontaa

FITech-verkostoyliopistolle myönnetty uusi rahoitus tuo kurssitarjontaan monipuolisesti puhtaan siirtymän osaamista tukevia kursseja.