Uutiset

Varainhankinnan tukiryhmä tuo varainhankintaan kansainvälistä ulottuvuutta

Aalto-yliopistoon vuonna 2022 perustettu varainhankinnan tukiryhmä tarjoaa tukea ja neuvoja ja auttaa luomaan verkostoja mahdollisiin uusiin lahjoittajiin.
Tukiryhmän jäsenet piirissä keskustelmassa.
Tukiryhmän jäseniä vierailemassa Design Factoryssa. Kuvassa vasemmalta Hannu Seristö (Aalto), Bruno van Dyk, Antti Herlin, Verneri Mäntysaari (Woamy), Sari Baldauf, Kalevi Ekman (Aalto), Risto Siilasmaa ja selin Sinikka Heikkala (Aalto).

Aalto-yliopiston varainhankinnan tavoitteena on jatkossa kasvattaa varainhankinnan euromääräistä tulosta ja laajentaa toimintaa kansainvälisesti. Varainhankinnan tukiryhmän perustaminen edistää tämän tavoitteen saavuttamista. Vaikka varainhankinta on tässä toiminnassa toki keskiössä, arvokasta on myös dialogi tukiryhmän jäsenten kanssa yliopiston ja yhteiskunnan keskinäisen vuorovaikutuksen kehittämiseksi. 

Aalto-yliopiston hallitus kutsui varainhankinnan tukiryhmän jäseniksi sidosryhmiemme edustajia, jotka ovat paitsi kokeneita asiantuntijoita, myös laajasti ja kansainvälisesti verkostoituneita. WithSecuren hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa (pj.), Fiskarsin toimitusjohtaja Nathalie Ahlström, Nokian hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf, New York Universityn professori Kyunghyun Cho, Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin ja Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi ovat toimineet tukiryhmän jäseninä sen perustamisesta alkaen. Tukiryhmän uusin jäsen on International Maize and Wheat Improvement Centerin vanhempi neuvonantaja Bruno van Dyk, jonka hallitus nimitti kokouksessaan 15.3.2023. Tukiryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, mutta sen jäsenet ovat aktiivisesti yhteydessä Aalto-yliopiston varainhankinnan kanssa myös kokousten välillä.

Hyvä esimerkki lahjoittajan kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jolla saadaan aikaan yhteiskunnallisesti merkityksellisiä uudistuksia, on Bioinnovaatiokeskus, jonka Aalto-yliopisto perusti Jane ja Aatos Erkon säätiön yli 10 miljoonan euron tuella. Tämä poikkitieteellinen tutkimus- ja oppimiskeskus vauhdittaa kierto- ja biotalouteen siirtymistä ja luo mahdollisuuksia kestävälle talouskasvulle Suomessa.   

Suurin osa Aalto-yliopiston toiminnasta rahoitetaan julkisilla varoilla, joiden päälähde on opetus- ja kulttuuriministeriö. Vuonna 2022 valtion rahoitus oli reaalisesti 35 % alemmalla tasolla kuin yliopiston ensimmäisen toimintavuoden 2010 rahoitus ja se kattoi enää vain vähän yli puolet (56 %) Aalto-yliopiston kokonaisrahoituksesta. Muista lähteistä saatavan rahoituksen merkitys siis kasvaa, ja rahoituspohjan laajentaminen auttaa yliopiston pitkäjänteisessä taloussuunnittelussa.

Lisätiedot: 

Teppo Heiskanen

Teppo Heiskanen

Johtaja, Kumppanuudet ja yritysyhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Thesis Day -tapahtumasta vuodelta 2024. Kuvassa näkyy työnantajien edustajia ja opiskelijoita, jotka etsivät lopputyöprojektia.
Yhteistyö Julkaistu:

Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat strategisen sopimuksen uudesta viisivuotisesta kumppanuuskaudesta

Yhteistyö sisältää panostuksia Otaniemeen, yritys- ja innovaatiotoimintaan sekä kansainvälisten osaajien juurtumiseen.

Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Talent Boost -strategiaprojekti Aallossa 2021-2024

Tämä artikkeli tarkastelee Talent Boost -projektin saavutuksia.
Three happy students. Photo: Unto Rautio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston tutkimusyhteistyön vahvistamiseen

Rahoitetut hankkeet tukevat yliopistojen strategisen kumppanuuden tavoitetta edistää vaikuttavaa ja monitieteistä yhteistyötä.