Uutiset

Welcome Evening – matkalla maisteriopiskelijasta alumniksi

Alumnit tarjosivat arvokkaita vinkkejä maisteriopintoihin ja työllistymiseen.
Nyt ensimmäistä kertaa järjestetystä Welcome Eveningistä tulee perinne. Toisena opiskelijoiden ja alumnien kohtaamisia mahdollistavana, yhteisöllisyyttä kasvattavana tapahtumana jatkaa jo kolme kertaa järjestetty Meet Your Community (MYC) -tapahtuma.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu kutsui ensimmäistä kertaa uudet maisteriopiskelijat Welcome Eveningiin tutustumaan omaan yhteisöönsä – erityisesti alumneihin eli heihin, jotka ovat jo valmistuneet Kauppakorkeakoulusta. Noin 150 maisteriopiskelijaa osallistui iltaan ja pääsi kuulemaan alumnien kokemuksia ja vinkkejä opiskelusta ja urapolkuista. Maanantaina 4.9. Kauppakorkeakoulun päärakennuksella järjestetyn tervetuliaisillan ideana oli kannustaa uusia opiskelijoita luomaan verkostoja, oppimaan uusia asioita ja löytämään mielenkiintoisia urapolkuja heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

”Opintoihin kannattaa satsata, mutta samanaikaisesti on tärkeää verkostoitua ja hankkia uran kannalta merkityksellistä työkokemusta. Alumnikoordinaattoriltamme Emilia Karlénilta kannattaa kysyä aktiivisesta mentorointiohjelmasta ja alumnitoiminnasta muutenkin. Ura- ja rekrytointiasiantuntijamme Tanja Makkonen ja Annemari Rautio puolestaan kertovat työllistymiseen liittyvistä asioista, mukaan lukien työharjoittelut, joista on erinomainen mahdollisuus hankkia relevanttia työkokemusta tulevaisuutta ajatellen”, alusti Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm.

Aktiivinen alumniyhteisö on Kauppikselle suuri voimavara

Taloustieteen alumneja edusti sittemmin menestynyt start-up-yrittäjä, Smartly.ion toimitusjohtaja Kristo Ovaska.
”Opettele koodaamaan ja hakeudu meille harjoitteluun joko Suomeen tai ulkomaille”, hän sanoi pilke silmäkulmassa ja viestitti, että työharjoittelu on hyvä reitti varsinaiseen työllistymiseen.

Laskentatoimen alumneja edusti viisi vuotta sitten valmistunut Emilia Rantala, joka työskentelee KONEella.
”Verkostojen ja ystävyyssuhteiden luominen opiskelujen aikana on mielestäni aivan ensiarvoisen tärkeää siinä, missä toki opinnotkin”, hän sanoi.

Saksalainen maisteriopiskelija Henrik Scherer kertoi aloittavansa uudessa CEMSin maisteriohjelmassa.
”Minulla on Suomesta, Aalto-yliopistosta ja CEMSistä erinomainen kuva ja sen perusteella päätin hakea erittäin kiinnostavaan Global Management -maisteriohjelmaan”, Scherer kertoi.

Alumnien esittelyn jälkeen pelattiin verkostoitumisbingoa ja jatkettiin keskustelua koulutusohjelmille varattujen pöytien äärellä. Alumneja oli paikalla 25 eli keskimäärin kaksi jokaisesta koulutusohjelmasta.

Welcome Eveningin järjestivät yhteistyössä Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut, alumnisuhteet ja KY. Nyt ensimmäistä kertaa järjestetystä tilaisuudesta, joka oli osa orientaatioviikkoa, tulee perinne. Toisena yhteisöllisyyttä kasvattavana tapahtumana jatkaa jo kolme kertaa järjestetty Meet Your Community (MYC) -tapahtuma, joka kokoaa yhteen puolestaan ensimmäisen vuoden kandiopiskelijat eli mursut ja alumnit aina keväisin.

Lisätietoja:
[email protected],  [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ilmakuva rannikkonäkymästä, jossa on maailmanpyörä, moderneja rakennuksia ja sininen taivas rauhallisen veden yllä.
Yhteistyö Julkaistu:
Kyberturvallisuus. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / Aalto-yliopisto
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Nokia Bell Labsin kanssa tukea monimuotoisuuden edistämiseen jatko-opinnoissa

Nokia Bell Labs -stipendit jaettiin Sähkötekniikan ja Perustieteiden korkeakouluissa jatko-opintoja suorittaville naisille.
Kolme ihmistä katsoo jotain kannettavan tietokoneen näytöltä hymyillen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Hae nyt ensi kevään FITech-kursseille!

Tarjolla on lähes 200 maksutonta kurssia mm. uusiutuvan energian ja digitalisaation teemoista.
Illustration of the Internet of Things
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ja Etla vauhdittavat 5G- ja 6G-mobiiliteknologian tutkimusta

Kauppakorkeakoulun CKIR-yksikkö ja Etla ovat käynnistäneet laajan Mobile is Global -tutkimushankkeen, jossa selvitetään geopolitiikan vaikutuksia Suomen 5G- ja 6G-ekosysteemiin. Business Finlandin rahoittama hanke avaa uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden mobiiliviestintäverkkojen kehittämiselle ja käytölle.