Uutiset

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Lontoossa

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Zabludowicz Collection Art Galleryn tiloissa Lontoossa 7. joulukuuta alumnitapahtumaan, jota isännöi Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki.
Alumni and  friends of Aalto in London
Aallon alumnit ja ystävät kokoontuivat Lontoossa.

Yli 30 Aalto-yliopiston alumnia ja ystävää kokoontui Zabludowicz Collection Art Galleryn tiloissa Lontoossa 7. joulukuuta alumnitapahtumaan, jota isännöi Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki. Osallistujat pääsivät ensin tutustumaan All Crescendo, No Reward -näyttelyyn opastetulla kierroksella, joka keskittyi erityisesti Matt Copsonin, Oliver Laricin ja Frances Starkin liikkuviin kuvainstallaatioihin.

Näyttelyn jälkeen dekaani Korkeamäki esitti Aalto-yliopiston kuulumiset. Hän kertoi, kuinka Aalto on yksi Euroopan johtavista kouluista teknologiapohjaisten spinout-yritysten tuottamisessa, ja jakoi muutaman erityisen onnistuneen esimerkin: Iceye (tutkasatelliitit) ja IQM (kvanttitietokone). 

Hän esitteli myös akkuteknologian esimerkkinä tämänhetkisestä tutkimusalueesta, josta Aallolla on erityisen paljon kokemusta. Suomi on BloombergNEF:n (2022) maailmanlaajuisessa litiumioniakkujen toimitusketjuvertailussa neljännellä sijalla Kiinan, Kanadan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Vertailussa otetaan huomioon useita ulottuvuuksia, ja ”Teollisuus, innovaatiot ja infrastruktuuri” -osiossa Suomi on maailman ykkönen. Suomessa toimiva akkumetallikonsortion kiertotalousekosysteemi (BATCircle2.0) on yksi tätä menestystä edesauttavista aloitteista. Aallon hallinnoimaan konsortioon kuuluu yhteistyökumppaneina useita akateemisia oppilaitoksia, yrityksiä ja muita instituutioita.

a photo from alumni-meet-an-greet in London
Alumneja Zabludowicz Collection Art Galleryssa

Dekaani Korkeamäki jatkoi korostamalla yritysyhteistyön tärkeyttä myös Kauppakorkeakoulun näkökulmasta.

“Yritysyhteistyöllä on tärkeä rooli tutkimuksen ja opetuksen käytännönläheisyyden varmistamisessa, minkä lisäksi Kauppakorkeakoulun partneriohjelma auttaa rakentamaan läheisiä ja pitkäaikaisia suhteita – myös koko Aalto-yliopiston laajuisesti”, hän kertoi. “Partneriyritykset arvostavat muun muassa yhteistyön tarjoamia tuoreita ideoita ja osaamista opiskelijoilta. Yksi kumppanuuden keskeisistä osista on ns. Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit – konsepti, joka juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa.”

A photo of the alumni-meet-and-greet in London
Alumneja nauttimassa tapahtumasta

Dekaani Korkeamäki ilmaisi myös kiitollisuutensa koulun lahjoittajille: “Koska nykyään alle 60 % rahoituksestamme tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Aallon, kuten kaikkien Suomen yliopistojen, on luotettava taloudelliseen tukeen sidosryhmiltämme – niin säätiöiltä, yrityksiltä ja muilta organisaatioilta kuin yksityishenkilöiltä. Lämmin kiitos kaikille tukijoillemme!”

Hannu Seristö, kansainvälisen liiketoiminnan professori ja Aallon ulkosuhteista vastaava avustava vararehtori, piti erittäin ajankohtaisen puheenvuoron aiheesta ’Global business environment in turmoil’. Professori Seristö kertoi, miten yritykset joutuvat nykyään toimimaan äärimmäisen epävakaassa, epävarmassa, monimutkaisessa ja monitulkintaisessa ympäristössä, ja käytti esimerkkeinä viime vuosien maailmanlaajuisia kehityssuuntia. Hän esitteli myös toimenpiteitä, joiden avulla yritykset voivat vähentää globaaliin liiketoimintaan liittyviä riskejä.

Tapahtuma jatkui vilkkailla keskusteluilla osallistujien seurustellessa ja jakaessa kokemuksiaan muiden alumnien kanssa herkullisen ruoan ja viinin äärellä. 

“Parasta tapahtumassa oli mielestäni lukuisat mielenkiintoiset keskustelut mahtavien alumniemme kanssa ja oli ilo nähdä, miten he nauttivat toistensa tapaamisesta”, dekaani Korkeamäki kuvaili. “Oli myös hienoa saada niin paljon myönteistä palautetta – sainkin luvata, että palaamme pian!”

Näiden tilaisuuksien tarkoitus on vahvistaa Aalto-yliopiston alumniyhteisöä myös Suomen ulkopuolella. Aalto-yliopiston johto on lähivuosien aikana tavannut Aallon alumneja New Yorkissa, Los Angelesissa ja Palo Altossa. Viimeksi kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Kauppakorkeakoulun dekaani on isännöinyt alumnitapahtumia Brysselissä, Singaporessa, Soulissa, Palo Altossa, New Yorkissa, Lontoossa, Tukholmassa ja Stanfordin yliopistossa (useamman kerran osassa kohteista).

Lisätietoa:

Jonna Söderholm

Jonna Söderholm

Head of External Relations, School of Business
Graduation Party 2022

Alumneille

Alumnina olet osa Aalto-yhteisöä. Tervetuloa mukaan kehittymään, osallistumaan ja verkostoitumaan!

Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Kauppakorkeakoulu
Dekaani Timo Korkeamäki ja Abacus-lahjoittajaseinäteos

Tukijat huomioidaan eri tavoin Kauppakorkeakoulun rakennuksissa

Kauppakorkeakoulussa ollaan kiitollisia lahjoituksista, joilla yksityishenkilöt ja organisaatiot haluavat tukea koulun toimintaa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.