Pääkaupunkiseudun palvelukartta (ulkoinen linkki)
Hae palveluita, toimipisteitä tai osoitteita palvelukartan avulla.
Rakennetun ympäristön esteettömyyden tavoitteena on, että kaikki käyttäjät kokevat kampuksen turvallisena työ- ja opiskeluympäristönä. Aalto-yliopistokiinteistöt kartoittavat rakennusten ja ulkoalueiden mahdollisia esteitä, suunnittelee esteettömämpää ympäristöä ja vastaa suunnitelmien toimeenpanosta peruskorjausten vja uudisrakentamisen yhteydessä.
Hae palveluita, toimipisteitä tai osoitteita palvelukartan avulla.
Aalto-yliopistokiinteistöt (ACRE) ylläpitää, kehittää ja vuokraa Aalto-yliopiston tiloja Otaniemessä ja Töölössä. Luomme uusia konsepteja ja yhteiskäyttöisiä tiloja myös yliopiston ulkopuolisille tahoille muodostaen Otaniemestä ainutlaatuisen yhteistyökeskittymän ja maailman innostavimman kampuksen.
Sivulta löydät ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.
Sovelluksen avulla voit varata kokous- ja ryhmätyöskentelytiloja sekä navigoida kampuksella.
Saavutettavuus ja yhdenvertaisuus otetaan huomioon osana opettajien ja muun henkilöstön työtä, toimintaa ja osaamisen kehittämistä. Oppimispalvelut ja henkilöstöpalvelut neuvovat, kouluttavat ja kannustavat yliopistoyhteisön jäseniä havaitsemaan opiskelun ja työnteon esteitä. Oppimispalveluiden tehtävänä on tukea ja kouluttaa opetushenkilökuntaa, jotta opettajat ja ohjaajat pystyvät omassa toiminnassaan ottamaan huomioon saavutettavuuden hyvinvointia ja opiskelukykyä edistävänä tekijänä, sekä osaavat ohjata opiskelijan käyttämään tarvitsemiaan palveluita.
Aalto-yliopistossa kaikki opiskelijat voivat keskittyä tasavertaisesti opintoihinsa. Yksilöllisten syiden perusteilla on mahdollista sopia henkilökohtaisista opintojärjestelyistä. Aalto-yliopistossa on määritelty henkilökohtaisiin opiskelujärjestelyihin yhteinen prosessi, lausuntopohja sekä tenttiajan pidentämisen käytännöt (+1 h). Oppimispalvelut ylläpitää tietopankkia erilaisten opintojärjestelyiden tarpeista ja tuesta. Materiaali tukee opiskelijoita, opetushenkilöstöä ja oppimispalveluiden henkilökuntaa kohtaamaan ja tukemaan henkilökohtaisia järjestelyitä tarvitsevia opiskelijoita.
Opiskelijoiden yleispalvelupiste Otakaari 1, huone Y199a
Starting Point of Wellbeing tarjoaa opiskelijoille matalan kynnyksen ohjausta hyvinvointiin ja opiskelukykyyn liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa mm. ajanvarauksettomasta drop-in ohjauksesta, tapahtumista, asiantuntijoiden ajanvarauksellisesta ohjauksesta ja kampuksen hyvinvointireitistä.
Jokaisella Aallon opiskelijalla on oikeus saada kohtuullisia henkilökohtaisia opintojärjestelyjä terveydellisten syiden perusteella.
Aallon opintopsykologit ja uraohjauspsykologi muodostavat opiskelijapalveluiden psykologiryhmän. Psykologiryhmän tavoitteena on edistää perustutkinto- ja tohtoriopiskelijoiden hyvinvoivaa opiskelua ja työllistymistä.
Tuntuuko sinusta siltä, että haluaisit jutella jonkun kanssa tohtoriopinnoissasi kohtaamistasi haasteista? Koetko jaksamisen olevan vähissä tai tuntuuko väitöskirjan tekeminen pahalta? Onko motivaatiosi hukassa? Onko sinulla vaikeuksia aikaansaamisen ja ajanhallinnan kanssa? Tunnetko itsesi yksinäiseksi? Koetko, että ohjaussuhde ei toimi? Mietitkö, oliko väitöskirja oikea valinta? Tai millaisen urapolun tohtoriopinnot tarjoavat?
Digitaalisen saavutettavuus huomioidaan Aalto-yliopiston järjestelmien, verkkosivustojen, sähköisten palveluiden, mobiilisovellusten ja tiedostojen toteuttamisessa yhdenvertaisella sekä digipalvelulain (DPL) edellyttämällä tavalla. Oppimispalveluihin kuuluva Opettajien palvelut -tiimi kehittää opetuksen ja oppimisen digitaalisia palveluita ja tarjoaa niihin liittyvää tukea.
Digitaalisen saavutettavuuden ohjeistuksia Aalto-yliopiston järjestelmien, verkkosivustojen, sähköisten palveluiden, mobiilisovellusten ja tiedostojen toteuttamiseksi yhdenvertaisella sekä digipalvelulain (DPL) edellyttämällä tavalla (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, 306/2019).
Oppimispalveluihin kuuluva Opettajapalvelut -tiimi kehittää opetuksen ja oppimisen digitaalisia palveluita ja tarjoaa niihin liittyvää tukea.
Aalto-yliopistossa toteutetaan avoimen julkaisemisen periaatetta mahdollisimman laajasti. Opettajat voivat julkaista koulutusohjelmien kurssimateriaalia Aalto-yliopiston avointen oppimateriaalien portaalissa tai kansallisessa avointen oppimateriaalien kirjastossa. Aineistojen omistajat voivat määritellä tarvittavat käyttö- ja tekijänoikeudet omien aineistojensa osalta esimerkiksi Creative Commons -lisensioinnin periaatteiden mukaisesti. Yliopiston tutkimusjulkaisut ja julkaisusarjaan kuuluvat teokset julkaistaan Aalto-yliopiston avoimen tieteen ja tutkimuksen linjauksen mukaisesti.
Avoin tiede on merkittävä tapa edistää tiedettä ja tieteen vaikuttavuutta yhteiskunnassa sekä mahdollistaa uudenlaista yhteistyötä ja innovaatioita.
Avoimen julkaisemisen (open access) avulla tieteelliset julkaisut ovat kaikkien saatavilla maksutta ja esteettä.
Ohjeita avoimeen julkaisemiseen ja rinnakkaistallennukseen ACRISissa
Aaltodoc-julkaisuarkisto sisältää Aalto-yliopistossa tuotettuja julkaisuja kuten opinnäytteitä, konferenssijulkaisuja, artikkeleita ja muuta korkeakoulujen tuottamaa tutkimusaineistoa.
Avaa sisältösi kaikkien käyttöön. Monet Microsoft 365 -sovellukset sisältävät helppokäyttöisyyden tarkistuksen (Accessibility Checker), joka löytää helppokäyttöisyysongelmia ja luettelee ehdotuksia.
Saavutettavuus otetaan huomioon verkkoviestinnän yleisessä kehittämisessä. Viestintäpalvelut tukevat yliopiston toimijoita saavutettavuuteen liittyvässä sisäisessä viestinnässä, ja viestintäkanavissa tietoa julkaisevia ja päivittäviä henkilöitä saavutettavan julkaisemisen toteuttamisessa.
Opi lisää digitaalisesta saavutettavuudesta aalto.fi-sivuilla.
Saavutettavuuden toimeenpanosuunnitelma on yhteinen työkalu mahdollistavan toimintaympäristön toteuttamiseksi kaikissa toiminnoissa. Sen avulla varmistetaan monenlaisista taustoista tulevien työntekijöiden ja opiskelijoiden yhdenvertainen kohtelu.
Rehtori Ilkka Niemelä vahvisti 1.2.2022 Aalto-yliopiston yhdenvertaisuus, monimuotoisuus ja inklusiivisuus -suunnitelman (Equality, Diversity and Inclusion - EDI) ja Aalto-yliopiston saavutettavuuden toimeenpanosuunnitelman kaudelle 2022-2024.