Opetuksen järjestäminen
Aalto-yliopistossa korkeakoulut vastaavat tutkintoon johtavan opetuksen järjestämisestä. Tutkinnot voivat sisältää monialaisia opintoja sekä toisen Aalto-yliopiston korkeakoulun järjestämiä opintoja. Tutkintoon johtavaa opetusta voidaan järjestää myös yhteistyössä suomalaisten tai ulkomaisten yliopistojen kanssa. Kandidaatin- ja maisterintutkintoihin johtava opetus järjestetään tutkinto-ohjelmissa ja tohtorinkoulutus tohtoriohjelmissa.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetusohjelmat
Insinööritieteiden kandidaattiohjelman kurssit ja opetus järjestetään korkeakoulun laitosten välisenä yhteistyönä. Insinööritieteiden kandidaattiohjelma jakautuu pääaineisiin. Kullakin pääaineella on oma vastuuhenkilö, joka vastaa pääaineen kehittämisestä ja toteutuksesta. Kandidaattiohjelman johtajana toimii korkeakoulun opetuksesta vastaava varadekaani.
Laitokset vastaavat maisteriohjelmista ja kansainvälisistä yhteisohjelmista. Dekaani nimittää korkeakoulun tutkinto-ohjelmien johtajat Insinööritieteiden korkeakoulun johtosäännön mukaisesti kolmivuotisille toimikausille. Kansainvälisten yhteisohjelmien vastuuhenkilöt nimitetään toistaiseksi. Opetuksen vararehtori nimittää Aalto-yliopiston korkeakoulujen yhteisten maisteriohjemien johtajat.
Laitokset vastaavat yhteisesti insinööritieteiden tohtoriohjelman järjestämisestä. Dekaani nimittää tohtoriohjelman johtajan, jonka tehtäviin kuuluu ohjelman suunnittelu, toteutus, arviointi ja kehittäminen. Tohtorintutkintoon johtavaa koulutus suunnitellaan ja toteutetaan tutkimusaloittain. Korkeakoulu asettaa tohtoriohjelman tutkimusalat ja niistä vastaavat professorit. Korkeakoulu hyväksyy myös opiskelijoiden tutkimusalat opinto-oikeuden myöntämisen yhteydessä.
Opetus järjestetään kunkin ohjelman opetussuunnitelman mukaisesti. Opetussuunnitelma on vahvistettu yleiskuvaus tutkinto-ohjelman oppimistavoitteista, opetusmoduulien tavoitteista ja sisällöistä, kurssitarjonnasta ja opetuksen järjestämisestä tietyllä aikavälillä. Aalto-yliopistossa opetussuunnitelmat laaditaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan.
Korkeakoulu järjestää yliopistodialogin osana ohjelmakatsaukset, joissa käsitellään menneen vuoden tulokset, opiskelijapalautteet ja kehitystoimenpiteet. Ohjelmakatsaukset järjestetään laitoksittain.