Opintojen rakenne
Tekniikan kandidaatin tutkinnon järjestää Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulu. Tutkinto koostuu kolmen vuoden mittaiseksi suunnitellusta, 180 opintopisteen laajuisesta kokonaisuudesta: perusopinnot (65 op), pääaineopinnot, (65 op), sivuaineopinnot (25 op) sekä vapaasti valittavat opinnot (25 op).
Ensimmäisenä vuonna opinnoissa korostuvat sähkötekniikan kandidaattiohjelman perusopinnot, kuten matematiikka ja fysiikka, jotka suoritettuaan opiskelijalla on vahva insinööriosaamisen perusta. Opiskelijat aloittavat myös pääaineopinnot ja tutustuvat muun muassa piirianalyysiin ja sähköenergiajärjestelmiin. Lisäksi he kerryttävät käytännön kokemusta suositussa sähkötyöpajassa, jossa he suunnittelevat ja rakentavat erilaisia laitteita oman kiinnostuksensa mukaan.
> Tutustu yhteisiin perusopintoihin Opiskelijan oppaan avulla!
Toisena ja kolmantena vuonna opiskelijat syventävät alan osaamistaan pääaineopinnoissa. Pääaineen kursseja ovat esimerkiksi:
- Kenttäteoria
- Sähköenergian muunnostekniikka
- Moderni fysiikka
- Säätötekniikka
- Termodynamiikka
> Tutustu pääaineopintoihin Opiskelijan oppaan avulla!
Lisäksi kolmantena vuonna opiskelijat kirjoittavat ohjatun opinnäytetyön eli kandidaatintyön (10 op). Kandidaattiseminaarissa opitaan tieteellistä ajattelua, tiedonhakua, tiedon jäsentämistä ja käsittelyä sekä kielen ja viestinnän taitoja. Opintojensa aikana opiskelijat voivat suunnata tutkintoaan omien mielenkiinnon kohteidensa mukaisesti sivuaineopinnoissa ja vapaasti valittavissa opinnoissa.
> Tutustu Aalto-yliopiston tarjoamiin sivuaineisiin sivuaineoppaan avulla!
Opintojensa aikana opiskelijat saavuttavat teoreettisen perustan ja käytännön osaamisen monipuolisten opetusmetodien avulla, joita ovat luennot, harjoitukset, projektityöt sekä itsenäinen ja pienryhmätyöskentely.
Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulussa on huippuluokan laboratorioita, joita opiskelijoilla on mahdollisuus hyödyntää ohjaajien kanssa tai itsenäisesti. Erityisesti opiskelijoiden tarpeisiin suunnitellussa Vilho Väisälän pajassa opiskelijat pääsevät toteuttamaan ideoitaan ja rakentamaan itse laitteita.