Tohtorikoulutuspilotti
Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.
Tohtorinkoulutus Sähkötekniikan tohtoriohjelmassa tarjoaa sinulle huipputasoiset tutkimuslaitteistot monitieteellisessä akateemisessa ympäristössä sekä arvostetun tutkinnon, joka valmistaa työskentelemään vaativissa tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä.
Palkkaamme 178 uutta väitöskirjatutkijaa – valmistu tohtoriksi Aallosta.
Tohtoriopiskelijana olet osa kansainvälistä akateemista yhteisöä. Väitöskirjatutkimus ja opinnot tekevät sinusta tutkimusaiheesi asiantuntijan ja kasvattavat ammattillisia kykyjäsi.
Tietoa hakijoille ja tohtorinkoulutuksesta kiinnostuneille
Huomaathan tutustua alempaa löytyviin opinto-oikeuden hakukelpoisuusvaatimuksiin jo ennen kuin haet väitöskirjatutkijan paikkaa ja/tai olet yhteydessä mahdolliseeen vastuuprofessoriin.
Laitoksen ovat järjestäneet tutkimuksensa tutkimusryhmiin. Jos sinua kiinnostavat tutkimusaiheet sopivat jonkin tutkimusryhmän tutkimiin aiheisiin, on sinun helpompi löytää tohtoriopiskelupaikka.
Avoimet paikat Aalto-yliopistossaLöydät tutkimusryhmät laitostemme sivuiltaSähkötekniikan korkeakoulun vastuuprofessorit ja tutkimusalatLaitosten ja tutkimusryhmien sivujen lisäksi voit käyttää Aalto-yliopiston tutkimusportaalia löytääksesi professoreja, jotka tekevät tutkimusta sinua kiinnostavalla alueella. Ennen kuin haet tohtoriopintoihin, sinun on hyvä olla tietoinen alalla tehtävästä tutkimuksesta ja sillä toimivista tutkijoista.
Löydä tutkijat ja tutkimusprojektit Aalto-yliopiston tutkimusportaalista Lisätietoa tutkimusaiheen ja vastuuprofessorin löytämisestä
Tohtorinkoulutus valmistaa tohtoriopiskelijan akateemiselle uralle erittäin päteväksi tutkijaksi tai yhä enenevässä määrin myös erilaisille urapoluille akateemisen maailman ulkopuolelle esimerkiksi vaativimpiin asiantuntijatehtäviin yritysmaailmassa tai julkisella sektorilla tai itsenäisenä yrittäjänä tai luovana ammattilaisena.
Tohtorinkoulutus toteutetaan monitieteisessä kansainvälisessä tiedeyhteisössä siten, että se voi sisältää sekä tutkimusalaspesifejä että monialaista tutkimustyötä. Korkeatasoinen koulutus, työelämävalmiudet ja verkostojen rakentaminen varmistavat tohtoriopiskelijan tietojen, taitojen ja osaamisen kehittymisen.
Tohtorin tutkinto koostuu seuraavista kokonaisuuksista:
Koulutuksen tärkein osa on tutkimustyö, joka tehdään vahvassa ja dynaamisessa tutkimusympäristössä. Tutkimustyö tehdään yhdessä laitosten tarjoamista 13 tutkimusalasta ja kun sopivaa, monitieteisessä yhteistyössä yli Aalto-yliopiston.
Ohjelman tutkimusvaatimukset ovat joustavat, jonka takia jokainen tohtoriopiskelija voi valita itselleen sopivan yhdistelmän kursseja, joka sopii hänen tutkimusmielenkiintoonsa. Tohtorin tutkinnon suorittamiseen vaaditaan kurssien loppuun saattamisen sekä väitöskirjan julkaisemisen ja sen puolustamisen julkisessa väitöstilaisuudessa.
Voit valita suorittavasi tohtoriopinnot joko pää- tai sivutoimisesti opiskellen. Päätoimisessa opiskelussa tavoiteopiskeluaika on 4 vuotta sivutoimisessa 4-8 vuotta.
Tohtorinkoulutuksen opetuskieli Aalto-yliopistossa on pääosin englanti, mutta väitöskirjan voi kirjoittaa myös suomeksi tai ruotsiksi. Yleensä tutkintokielesi on se kieli, jolla kirjoitat väitöskirjasi (englanti, suomi tai ruotsi).
Tavallisimpia tapoja rahoittaa tohtoriopintoja ovat
Valtaosa Aalto-yliopiston tohtoriopiskelijoista yhdistää opintojensa aikana useita rahoituslähteitä.
Miten löytää ja hakea rahoitusta väitöskirjaopintoihin ja -tutkimukseen?
Lukuvuonna 2024-2025 Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa 178 uutta väitöskirjatutkijan paikkaa Aalto-yliopistossa tohtorikoulutuspilotin kautta.
Tohtorikoulutuspilotti: 178 väitöskirjatutkijan paikkaa
Yleensä Aalto-yliopisto ei tarjoa tohtoriopiskelijoille apurahoja. Vuoden 2024 aikana on kuitenkin tarjolla opetusministeriön rahoittamia Finland Fellowship -apurahoja Afrikan ja Etelä-Amerikan maista tuleville opiskelijoille. Lue lisätietoja Finland Fellowship - stipendeistä englanniksi.
Tohtoriopinnoista ei peritä lukuvuosimaksuja. Tohtoriopiskelijat voivat halutessaan liittyä ylioppilaskuntaan maksamalla vuosittaisen jäsenmaksun. Tutustu tarkemmin tohtoriopiskelijan jäsenyyteen.
Sähkötekniikan korkeakoulu on mukana seuraavissa tohtorinkoulutusverkostoissa:
Pikalinkkejä hyödyllisiin tietolähteisiin:
Ennen hakemuksen jättämistä jokaisella hakijalla:
Sähkötekniikan tohtoriohjelmaan on jatkuva haku (hakemuksia ei käsitellä heinäkuussa). Tarkemmat hakuajat näkyvät alla.
Hakuajat 2024
Hakuaika päättyy | Päätös opinto-oikeudesta tehdään* |
---|---|
Torstai 8. elokuuta | Perjantai 23. elokuuta |
Torstai 12. syyskuuta | Perjantai 27. syyskuuta |
Torstai 3. lokakuuta | Perjantai 25. lokakuuta |
Tiistai 29. lokakuuta | Perjantai 15. marraskuuta |
Tiistai 5. joulukuuta | Maanantai 16. joulukuuta |
* Päätöksestä tiedotetaan viikon sisällä.
Hakuajat 2025
Hakuaika päättyy | Päätös opinto-oikeudesta tehdään* |
---|---|
Torstai 9. tammikuuta | Perjantai 24. tammikuuta |
Torstai 30. tammikuuta | Tiistai 11. helmikuuta |
Torstai 6. maaliskuuta | Perjantai 21. maaliskuuta |
Torstai 3. huhtikuuta | Tiistai 15. huhtikuuta |
Torstai 8. toukokuuta | Perjantai 23. toukokuuta |
Tiistai 3. kesäkuuta | Tiistai 17. kesäkuuta |
Torstai 14. elokuuta | Perjantai 29. elokuuta |
Torstai 11. syyskuuta | Perjantai 26. syyskuuta |
Torstai 2. lokakuuta | Perjantai 24. lokakuuta |
Torstai 6. marraskuuta | Perjantai 21. marraskuuta |
Tiistai 2. joulukuuta | Tiistai 16. joulukuuta |
* Päätöksestä tiedotetaan viikon sisällä.
Hakemus käsitellään seuraavassa mahdollisessa tohtorinkoulutusneuvoston kokouksessa sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat hakudokumentit on saatu. Vain täydelliset hakemukset käsitellään. Puutteelliset hakemukset hylätään, mikäli hakemusta ei ole täydennetty annetussa määräajassa.
Jos tohtorinkoulutusneuvosto päätöksessään esittää dekaanille hakemuksen hyväksymistä ja opinto-oikeuden myöntämistä, esitys viedään dekaanin päätettäväksi muutaman päivän sisällä. Tämän jälkeen hakijaa tiedotetaan päätöksestä. Opiskelu-oikeus ei tue voimaan ellei hakija ota tarjottua opiskelupaikkaa vastaan. Hakijalla on 2 viikkoa aikaa ottaa vastaan tarjottu opiskelupaikka, eikä opiskeluoikeuden alkamista voi siirtää*. Paikan vastaanoton jälkeen opinto-oikeus rekisteröityy yliopiston järjestelmiin muutaman päivän sisällä.
*Yhden opiskelupaikan sääntö
1.8.2016 alkaen hyväksytty hakija voi ottaa vastaan vain yhden suomalaiseen korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta (yliopistolaki 558/2009). Säännös koskee yliopistojen myöntämiä kandidaatin, maisterin, lisensiaatin ja tohtorin tutkintoja sekä ammattikorkeakoulututkintoja.
Syyslukukausi alkaa 1.8. ja päättyy 31.12., kevätlukukausi alkaa 1.1. ja päättyy 31.7. Opiskelupaikan vastaanotto on sitova, eikä sitä voi perua. Hyväksytty hakija ei voi ottaa vastaan toista opiskelupaikkaa samana lukukautena alkavasta koulutuksesta siinäkään tapauksessa, että siirtää opintojen aloittamista tai keskeyttää opinnot.
Yleinen hakukelpoisuus määritellään yliopistolaissa (Yliopistolaki 558/2009, 37§) ja Aalto-yliopiston opiskelijavalinnan valintaperusteissa vuodelle 2024.
Tieteelliseen jatkotutkintoon johtaviin opintoihin, Sähkötekniikan tohtoriohjelmassa voidaan ottaa opiskelijaksi henkilö, joka on suorittanut:
Ulkomailla suoritetun tutkinnon/koulutuksen kohdalla hakukelpoisuuden edellytyksenä on, että sen tulee antaa asianomaisessa maassa kelpoisuus vastaaviin opintoihin. Ulkomailla suoritettujen tutkintojen hyväksymisen lähtökohtana on pääsääntöisesti vähintään neljän vuoden laajuiset opinnot, joihin sisältyy pro gradu –tyyppinen opinnäytetyö ja joiden korkeakoulu arvioi antavan riittävät valmiudet tohtoriopintojen suorittamiseen Sähkötekniikan korkeakoulussa. Eurooppalaisten tutkintojen hyväksymisessä jatkotutkinnon pohjaksi on yleislinjauksena Bolognan prosessin mukaisesti (3+2 vuotta) suoritettu yliopistotutkintoyhdistelmä.
Mikäli hakijan tutkinto tai koulutus poikkeaa edellä kuvatusta, mutta antaa kelpoisuuden tohtoriopintoihin tutkinnon tai koulutuksen antaneessa maassa, tulee hakijan toimittaa todistus tohtoriopintokelpoisuudestaan koulutuksen antaneesta maasta. Nämä hakemukset käsitellään aina tapauskohtaisesti.
Ylempien AMK-tutkintojen hyväksyminen jatkotutkinnon pohjaksi
Suomessa tai ulkomailla ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon soveltuvalla alalla suorittaneiden hakijoiden kohdalla korkeakoulu harkitsee tapauskohtaisesti hakijan edellytykset suorittaa tohtorintutkinto menestyksekkäästi. Mikäli korkeakoulu katsoo, että ylemmän amk-tutkinnon soveltuvalla alalla suorittanut hakija voi saavuttaa edellytykset tohtorintutkinnon suorittamiseksi, hakijalle määrätään riittävä määrä täydentäviä opintoja, jotka mahdollistavat opiskelijan tohtoriopinnot.
Tohtoriopintovalmiuksien arviointi ja täydentävien opintojen asettaminen ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneelle hakijalle
Täydentävien opintojen tarve ja laajuus arvioidaan hakijakohtaisesti aiempien opintojen ja osaamisen perusteella. Tohtoriohjelma pyytää vastuuprofessorilta lausunnon hakijan soveltuvuudesta tohtoriopintoihin sekä esityksen täydentävistä opinnoista.
Tohtoriopintoedellytyksiä arvioidessaan ja täydentäviä opintoja määrätessään korkeakoulu huomioi, että ammattikorkeakoulun ylempien tutkintojen laajuus on 60-90 ECTS, kun taas yliopiston maisterintutkinnon laajuus on 120 ECTS. Täydentävien opintojen määrä saa kuitenkin olla korkeintaan 60 ECTS. Mikäli täydentävien opintojen määrä kasvaa tätä suuremmaksi, hakija ohjataan suorittamaan yliopistotasoinen maisterintutkinto ennen tohtoriopinto-oikeuden hakemista.
Täydentävät opinnot toimivat esitietoina tohtoriopinnoille, eivätkä ne kuulu osana tohtorin/ lisensiaatin tutkintoon. Vastuuprofessori huolehtii, että tohtorikoulutuksessa tarvittavat valmiudet saavutetaan.
Hakijan akateemisen arvioinnin suorittaa se tohtoriopintojen tutkimusalan vastaava professori (vastuuprofessori), joka vastaa hakijan toivomasta tutkimusalasta. Hakijaa arvioi myös tohtorinkoulutusneuvosto.
Hakijan arvioinnissa otetaan huomioon seuraavat kriteerit
Aikaisemman tutkinnon/tutkintojen sisältö:
Opintomenestys
Mikäli arvosanakriteerit eivät täyty, mutta henkilö muuten on soveltuva tohtoriopiskelijaksi, henkilö voi korottaa arvosanojaan tai korkeakoulu voi määrätä täydentäviä opintoja, kuten edellä on kuvattu ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneen hakijan kohdalla.
Muut arviointikriteerit:
Menestyksekkäällä hakijalla pitää olla erinomaiset suomen, ruotsin, tai englannin kielen taidot. Hakija valitsee millä edellä olevista kielistä hän osoittaa kielitaitonsa.
Kotimaisen kielen taito osoitetaan Aalto-yliopiston opiskelijavalinnan valintaperusteiden 2024 liitteen 1 mukaisesti (Kotimaisen kielen taidon osoittaminen valinnoissa).
Englannin kielen taito osoitetaan jollakin seuraavista tavoista:
Kohdissa 1-3 vähintään puolen yllämainituista tutkinnosta tulee olla suoritettu sellaisessa maassa ja korkeakoulussa, jossa suoritetut opinnot vapauttavat kielitestistä. Tutkintokielen tulee käydä yksiselitteisesti ilmi tutkintotodistuksesta tai sen liitteestä, opintorekisteriotteesta tai muusta kyseisen korkeakoulun antamasta virallisesta dokumentista. Jos tutkinto on suoritettu usealla kielellä, tulee liitteestä käydä ilmi englanniksi suoritettujen opintojen määrä.
Kohdissa 1–2 kielitaidon osoittavan korkeakoulututkinnon tulee olla vähintään kolmevuotinen alempi korkeakoulututkinto, vähintään yksivuotinen ylempi korkeakoulututkinto tai tohtorintutkinto. Korkeakoulun tulee löytyä maan viralliselta listalta korkeakouluista, joilla on tutkinnonanto-oikeus, tai kansainvälisen organisaation (esim. UNESCO) ylläpitämältä listalta tunnustetuista korkeakouluista. Korkeakoulun tulee olla tunnustettu kohdan 1 tai 2 maassa.
Tohtoriopiskelijavalinnassa hyväksyttävät englannin kielen kielitestit ja niiden vähimmäisvaatimukset ovat: (Aalto-yliopiston valintaperusteet vuodelle 2024)
Muita englanninkielen testejä ei hyväksytä. Jos hakija on tehnyt usean kielitestin, paras voimassa oleva testitulos joka on saapunut tohtoriohjelmaan määräaikaan mennessä, huomioidaan. Hakija ei voi kuitenkaan yhdistää tuloksia eri testipäiviltä (esim. TOEFL MyBest scores ei kelpaa).
Testituloksen voimassaolo
Kielitestituloksen tulee olla voimassa vähintään sinä päivänä jolloin tohtorinkoulutusneuvosto käsittelee hakijan hakemusen. IELTS-, TOEFL- ja PTE-tulokset ovat voimassa kaksi vuotta testipäivästä lähtien. C1 Advanced- ja C2 Proficiency -tuloksista hyväksytään 2005 jälkeen tehdyt sähköisesti verifioitavat testitulokset.
Englannin kielitestituloksen toimittaminen
Katso ohjeet.
Lisätietoa kielitesteistä testijärjestäjien sivuilta
Toimita alla listatut dokumentit Opintopolun hakulomakkeella tämän linkin kautta: Sähköinen jatko-opintohakemus
Sisällytä CV:hen julkaisuluettelo ja selvitys muusta tieteellisestä toiminnasta. Tutkijan ansioluettelomalli (TENK).
Suunnitelmapohja, 30 ECTS teoreettisille opinnoille. Sinun ja vastuuprofessorisi tulee allekirjoittaa tämä dokumentti.
Valmistele tutkimussuunnitelma sisältäen toteuttamisaikataulun. Voit käyttää tutkimussuunnitelmapohjaa.
Rahoitussuunnitelma on vapaamuotoinen ja sisältää seuraavat tiedot:
Vahvistettu rahoitus
Päätoimisilla opiskelijoilla tulee olla rahoitusta tohtoriopintoihin vähintään ensimmäiselle 6 kuukaudelle (esim. projektirahoitus, henkilökohtainen apuraha tai rahoitus työnantajalta). Aalto-yliopiston ulkopuolella työskentelevien päätoimisten opiskelijoiden tulee toimittaa todistus työnantajan luvasta päätoimisille tohtoriopinnoille (väh. 80%).
Suunnitelmasi rahoituksen hankkimiseksi opintojesi loppuunsaattamiseksi
Sinun ja vastuuprofessorisi tulee allekirjoittaa tämä dokumentti.
Lue huolellisesti ohjeet, joista saat lisätietoa eri osapuolten (opiskelija, vastuuprofessori, ohjaaja) vastuista ja velvollisuuksista ennen tietojen täyttämistä ohjaussuunnitelmapohjaan.
Kopio passista tai virallisesta henkilöllisyystodistuksesta, josta käy ilmi hakijan kansalaisuus.
Huomaa, että jos tutkintosi on Aalto-yliopistosta, riittää opintosuoritusotteen toimittaminen.
Liitä nämä skannattuina kopioina sähköiseen hakemukseen Opintopolussa. Tilanteestasi ja lomakkeen valinnoista riippuen voit joutua liittämään nämä dokumentit kahteen kohtaan. Tämä johtuu lomakkeen rakenteesta.
Noudata alla olevia ohjeita oikeaksi todistettujen kopioiden / sähköisesti todennettujen dokumenttien toimittamiseen. Huomaa, että myös nämä dokumentit tulee toimittaa hakemuksen määräpäivään mennessä. Huomioithan lisäksi, että oikeaksi todistettuja kopioita ei palauteta. Mikäli tutkintosi on Aalto-yliopistosta (tai jostakin sen edeltäjäkorkeakouluista), tai toisesta suomalaisesta yliopistosta vuoden 2003 jälkeen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus, oikeaksi todistettuja kopioita ei tarvita.
Hakulomakkeella valitset, miten osoitat kielitaidon. Maisteritutkinnon suoritusmaasta ja -korkeakoulusta riipppuen voit osoittaa kielitaidon joko maisteritutkintotodistuksella ja suoritusotteilla tai englannin kielen kielitestillä. Katso eri vaihtoehdot yllä kohdassa "Kielitaidon osoittaminen".
Vaihtoehdoissa 2-3 (ks. yllä), varmista, että tutkintokieli on mainittu virallisissa tutkintodokumenteissa. Jos sinulla on tähän liittyen kysyttävää, ole yhteydessä [email protected] -osoitteeseen.
Englannin kielitestituloksen toimittaminen (vaihtoehto 6, ks. yllä)
Kielitodistukseksi hyväksytään vain virallinen raportti kielitestistä.
Lisäksi vastuuprofessorin tulee pyydettäessä antaa lausunto hakijan soveltuvuudesta tohtoriopintoihin sekä esitys täydentävistä opinnoista (kts. kohta hakukelpoisuus).
Muualla kuin Aalto-yliopistossa (tai Aallon edeltäjäyliopistossa) ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneelta hakijalta vaaditaan lisäksi seuraavat dokumentit:
Tiivistelmä tarvitaan, jotta tiedämme opinnäytteesi sisällön.
Tarvittaessa sinun tulee liittää todistus tutkinnon tai koulutuksen tohtoriopintokelpoisuudesta tutkinnon tai koulutuksen antaneessa maassa (kts. kohta hakukelpoisuus) sekä virallinen käännös, ellei alkuperäinen dokumentti ole suomen, ruotsin tai englannin kielellä. Voit liittää dokumentin Opintopolkuun tai lähettää sähköpostilla [email protected].
Jos tutkintosi kieli ei selviä virallisista tutkintodokumenteista, toimita yliopiston antama erillinen todistus tutkintosi kielestä samoin kuin edellä on esitetty.
käymällä toimistollamme: Antti Susiluoto |
postitse: Antti Susiluoto, Sähkötekniikan tohtoriohjelma, PL15500, 00076 AALTO |
Kuriiripalveluilla: Antti Susiluoto, Sähkötekniikan tohtoriohjelma, Maarintie 8, 02150 Espoo, Suomi |
sähköpostilla ([email protected]), mikäli oikeaksi todistetut kopiot tulee maakohtaisten vaatimusten mukaan toimittaa elektronisesti |
*ETHÄN LÄHETÄ oikeaksi todistettuja kopioita Aallon Hakijapalveluihin, kuten maakohtaiset vaatimukset –sivulla ohjeistetaan..
Oikeaksi todistettujen kopioiden tulee olla joko tutkinnon myöntäneen korkeakoulun tai julkisen notaarin virallisesti oikeaksi todistamia jäljennöksiä. Oikeaksi todistettujen kopioiden tulee olla otettu alkuperäisistä, virallisista asiakirjoista. Jos todistusjäljennös on monisivuinen, jokaisen sivun tulee olla oikeaksi todistettu sivun etupuolelta. Jokaisella sivulla tulee olla oikeaksi todistavan viranomaisen alkuperäinen allekirjoitus, nimenselvennys ja leima sekä päiväys. Jäljennökset oikeaksi todistavien leimojen ja allekirjoitusten tulee aina olla alkuperäisiä, kopioita ei hyväksytä. Pelkkä maininta virallisesta jäljennöksestä (esim. leima ”True copy”) ei riitä.
Käännös on virallinen, jos sen on tehnyt tutkinnon myöntänyt korkeakoulu tai virallinen kielenkääntäjä. Virallisen kielenkääntäjän käännöksissä tulee olla kääntäjän alkuperäinen leima ja allekirjoitus.
Käännösten tulee olla alkuperäisiä tai oikeaksi todistettuja paperikopioita alkuperäisistä käännöksistä. Pelkät kopiot eivät kelpaa. Käännösten lisäksi tulee toimittaa oikeaksi todistetut paperikopiot alkuperäisistä asiakirjoista alkuperäiskielellä, pelkkä käännös ei riitä.
Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse osoitteesta [email protected]
Teemme Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella laaja-alaista tutkimusta sähkömagneettisen, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. Ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.
Sähkötekniikan ja automaation laitoksen tutkimus keskittyy mikrosysteemitekniikan eri aloihin, sähkötekniikkaan ja automaatioon. Tutkimusalojamme ovat voimajärjestelmät ja muuntaminen, ohjaus, robotiikka ja autonomiset järjestelmät, terveysteknologia ja älykäs asuinympäristö ja teollisuuselektroniikka ja -informatiikka.
Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitoksen tutkimus ja opetus keskittyvät ICT-teknologiaan, sähkötekniikkaan ja sen perusilmiöihin. Laitos tekee tutkimusta informaatio- ja kommunikaatiotekniikan perusteiden, ihmiskeskeisen teknologian sekä viestintä- ja verkkojärjestelmien aloilla.
Koulutamme tulevia asiantuntijoita ja johtajia kaikilla tutkintotasoilla: kandidaatti, maisteri ja tohtori. Laitoksellamme on johtava ja kansainvälisesti kilpailukykyinen tutkimusinfrastruktuuri, jota laajennetaan ja kehitetään jatkuvasti Otaniemen kampuksellamme.