Lahjoita tulevaisuus

Lahjoita Kemian tekniikan korkeakoululle

Entä jos bakteerit voisivat kasvattaa laastareita, tai entä jos aurinkokennoja valmistettaisiinkin kalan suomuista? Entä jos puupinnoitteilla voitaisiin suojata metalleja korroosiolta ja silmälaseja huurtumiselta? Tule mukaan tukemaan kehitystä kohti kestävämpää tulevaisuutta!
Lahjoitus Kemian tekniikan korkeakoululle on sijoitus kestävään tulevaisuuteen
Lahjoitus Kemian tekniikan korkeakoululle tukee ilmastonmuutosta hillitsevien toimien kehitystä sekä molekyylitasolla että globaalien järjestelmienkin mittakaavassa.

Kemian tekniikan korkeakoulussa opetetaan, tutkitaan ja kehitetään asiota paljon laaja-alaisemmin kuin ensiajattelemalta tulisi edes mieleen. Koulussa tutkitaan mm. kestävää akkuteknologiaa ja raaka-aineiden kierrätystä sekä etsitään vastauksia tekstiili- ja energiateollisuuden ja biotalouden polttaviin kysymyksiin luomalla uusia materiaaleja ja vastuullisia prosesseja.

Monialainen ajattelu ja yhteistyö tieteen ja teollisuuden eri alojen kanssa on välttämätöntä globaalin mittakaavaan haasteiden edessä. 

Alle 60 % Aalto-yliopiston kuluista katetaan opetus- ja kulttuuriministeriön budjetista. Loppurahoitus kerätään erilaisista muista lähteistä, kuten yksityislahjoituksista. Siksi kaiken kokoiset lahjoitukset ovat erityisen tärkeitä. 

Lahjoita Kemian tekniikan korkeakoululle ja tue yhteisiä kestävän tulevaisuuden tavoitteitamme! 

Aalto_CHEM_HealthTech_3D-print_05-2016_photo_Mikko_Raskinen_052_Original.jpg

Sähköistyminen ja ilmastonmuutos

Kemian tekniikan korkeakoulussa tuotetaan niin tietoa, tutkimusta kuin teknologisia kehitysaskeleitakin osaratkaisuiksi ilmastonmuutoksen torjumisessa. Suomi ja maailma tarvitsevat jatkossakin rohkeita, ennakkoluulottomia ammattilaisia yhdistelemään luonnontieteitä ja teknologiaa.

Sähköistyminen on yksi keino hillitä ilmastonmuutosta. Liikenteen, teollisuuden ja esimerkiksi lämmityksen sähköistäminen tarkoittaa samalla metallien kysynnän kasvua. Tarvitsemme raaka-aineiden entistä monipuolisempia käyttö- ja kierrätystapoja sekä innovaatioita energian tuotantoon.

Pink materials

Kiertotalouden haasteet

Kulutuksen vähentämisen rinnalla kiertotalouden toteutuminen on yksi kestävän tulevaisuuden avainkysymyksistä. 

Materiaalien ja tuotteiden, sekä osaltaan myös tiedon, arvoketjut ovat pitkiä ja monitahoisia. Resurssihaasteet, tuotantoketjujen riskit ja tiedon jakamisen tarkoitettujen kannustimien puutteet ovat kuitenkin ratkaistavissa. Liikenteen sähköistyminen ja ladattavien akkujen sekä primääri raaka-aineiden kasvava kysyntä on malliesimerkki kiertotalouden strategian kehityskohteista. 

Suomi ja maailma tarvitsevat jatkossakin osaajia, jotka ymmärtävät, mitä pitää tehdä puhtaan ympäristön ja kestävän kehityksen turvaamiseksi ja tietävät, miten se tehdään. 

Tarvitsemme kestävän ja vastuullisen teollisuustuotannon suunnittelijoita. 

Tarvitsemme kemian tekniikan osaajia. 

Turvataan tulevaisuus

Maailman isot haasteet vaativat järjestelmätason ratkaisuja. Näihin haasteisiin vastaamaan tarvitsemme kierto- ja biotalouden sekä ympäristöystävällisten tuotantoprosessien ja kestävien materiaaliratkaisujen asiantuntijoita. 

Liity tukijoukkoihin ja varmista osaltasi, että meillä on tulevaisuudessakin ympäristötekniikan, metallurgian, biohajoavien muovien, tehokkaiden akkujen, uusien lääkemolekyylien, timantinkovien ja likaa hylkivien pintojen sekä edullisten katalyyttien asiantuntijoita.

Lahjoittamalla Kemian tekniikan korkeakoululle 

  1. turvaat tieteen ja teknologian läpimurtoja tukevaa, korkeatasoista koulutusta ja tutkimustyötä
  2. mahdollistat ilmastonmuutosta hillitsevien toimien kehitystä niin molekyyli- kuin maailmalaajuisten järjestelmienkin tasolla
  3. olet mukana tukemassa kansainvälistä siirtymää kohti vähähiilistä taloutta.


Tehtävä ei ole helppo julkisen talouden kiristyessä. Tieteestä ja tutkimuksesta ei kuitenkaan ole varaa tinkiä, siksi lahjoitukset koulutuksen ja tutkimuksen korkean laadun varmistamiseksi ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

CHEM students working in a lab

Lahjoita nyt

Lahjoittamalla Kemian tekniikan korkeakoululle autat luomaan luonnonvaroihin perustuvia kestävän talouden ratkaisuja. 

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma

Harkitsetko suurempaa lahjoitusta Kemian tekniikan korkeakoululle?

Jos harkitset yli 10,000 euron suuruista lahjoitusta, olethan yhteydessä joko Nora Rahnastoon (yksityislahjoitukset) tai Simo Kohoseen (organisaatiolahjoitukset).

 Nora Rahnasto

Nora Rahnasto

Lahjoittajasuhteet, perustieteet ja tekniikka sekä testamenttilahjoittaminen
 Simo Kohonen

Simo Kohonen

Lahjoittajasuhteet, perustieteet ja tekniikka

Inspiroivia esimerkkejä työstä, joka muuttaa maailmaa

Tutkijamme ja opiskelijamme kehittävät ratkaisuja aikamme vaikeisiin kestävän kehityksen haasteisiin, jotka liittyvät esimerkiksi yhteiskunnan sähköistymiseen, vetyteknologiaan ja biomateriaaleihin.

kaupunkimaisema_shutterstock_kuvituskuva

Aalto-yliopisto tuottaa tietoa kestävyyskriisin ratkaisuun

Kemian tekniikan korkeakoulu ratkaisee sähköistymisen ja kestävyyskriisin kytköksiä erityisesti kolmella tavalla: kehittämällä korvaavia materiaaleja ja akkujen suorituskykyä, akkumateriaalien kierrätysteknologiaa ja energian tuotantotapoja.

Kemian tekniikan korkeakoulu
Metals

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yhteiskunnan sähköistymisestä

Sähköistyminen on avainasemassa ilmastokriisin ratkaisemissa. Aalto-yliopiston tutkijat kertovat, mitä haasteita siihen liittyy – ja miten niitä voidaan ratkoa.

Uutiset
Värikkäitä ja läpinäkyviä pinnoitenäytteitä puupölkyn päällä.

Onko puu ruskeaa, sinistä, keltaista vai läpinäkyvää? Tutkijat löysivät keinon tehdä puusta läpinäkyviä ja värikkäitä pinnoitteita

Tutkijat ovat onnistuneet kehittämään puiden sisältämästä ligniinistä uudenlaisia pinnoitteita.

Uutiset
Kuvituskuva

Näin maailman pienin molekyyli mullistaa energiamarkkinat ja auttaa ilmastokriisin ratkaisemisessa

Vihreä vety tekee Euroopasta energiamahdin, liikenteestä päästötöntä ja teräksestä hiilivapaata. Asiantuntijat kertovat, voiko visioista tulla totta – ja millä keinoilla.

Uutiset
DNA origami nanostructures

Tutkijat kehittivät menetelmän virusten kapsidiproteiinien uudelleenmuotoiluun

Tuloksesta voi olla monenlaista hyötyä biolääketieteessä.

Uutiset

Maailma kokee kaivosbuumin

Monien mineraalien kysyntä on jo nyt rajussa kasvussa. Energiajärjestö IEA:n arvion mukaan sähköauton akkujen perusraaka-aineen eli litiumin kysyntä yli 40-kertaistuu vuoteen 2040 mennessä.

Sähköistyvä yhteiskunta
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.

Uutiset
cucumbers on a plate covered with biobased liquid

Hyvästit muovikääreille? Opiskelijat kehittivät uudenlaisen biohajoavan ”dipattavan” pakkauksen kurkuille

Dippaus kasvipohjaisessa seoksessa muodostaa suojaavan kalvon vihanneksen pintaan. Opiskelijatiimi esittelee pian ideansa kansainvälisessä biotekniikan kilpailussa.

Uutiset
Shaking up Tech, kuva Mikko Raskinen

Shaking up Tech (ulkoinen linkki)

Shaking up Tech -tapahtuman tavoite on tarjota monipuolinen käsitys tekniikasta alana ja uravalintana. Yliopistot järjestävät tapahtuman vuosittain ammatinvalinnan kynnyksellä oleville nuorille naisille ja sukupuolivähemmistöjen edustajille.

Mitä Kemian tekniikan korkeakoulussa tehdään?

Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijat ovat nykyisten ratkaisumallien kyseenalaistajia, ylikulutuksen aiheuttaminen ongelmien ratkaisijoita, kestävän tulevaisuuden rakentajia. Korkeakoulun alaa edustavat teollisuudenalat – metsä-, kemian- ja metalliteollisuus – kattavat puolet Suomen tavaraviennistä.

Korkeakoulu kouluttaa alansa ammattilaisia kolmella laitoksella: biotuotteiden ja biotekniikan laitos, kemian tekniikan ja metallurgian laitos sekä kemian ja materiaalitieteiden laitos.

Korkeakoulun kouluttamat alat vaativat tekijöiltään monialaista ja vastuullista ajattelua sekä tieteen ja teknologian yhdistämistä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu