Uutiset

Opiskelija Silva Robbins: Lääkäri ei ole ainoa uravaihtoehto lääketieteestä kiinnostuneille

Bioinformaatioteknologiaa opiskeleva Silva on ahkerasti mukana opiskelijaelämässä. Hänen mielestään Otaniemen kampus on ainutlaatuinen, koska se yhdistää eri alat ja niiden opiskelijakulttuurit.
Bioinformaatioteknologian opiskelija Silva Robbins teekkarilakissa. Kuva: Markus Toivonen
Silva Robbins. Kuva: Markus Toivonen.

Lukiossa Silva Robbins oli kiinnostunut matematiikasta ja fysiikasta ja oli lähes varma siitä, että hänestä tulee lääkäri. Abivuonna hän tajusi, että lääketieteessä ja terveysteknologiassa myös diplomi-insinööreillä on erittäin merkittävä rooli. Bioinformaatioteknologian opintojen parissa hän on löytänyt myös uusia kiinnostuksen kohteita, kuten ohjelmoinnin.

Miksi valitsit bioinformaatioteknologian?

Lukiossa olin kiinnostunut luonnontieteistä ja ajattelin, että lääketieteellinen voisi olla minulle oikea paikka. Abivuonna aloin vakavasti pohtia, että vaikka lääketiede tuntui tosi mielenkiintoiselta, niin alan opinnot ja ammatti eivät tuntuneet omalta jutulta. Kouluumme tuli vierailemaan pari Aalto-yliopiston opiskelijaa, minkä seurauksena aloin selata Aallon sivuilta eri tekniikan vaihtoehtoja.

Lääketieteen opinnot ja lääkärin ammatin sosiaalinen puoli eivät olleetkaan sitä, mitä halusin tulevaisuuden ammatiltani. Päädyin lopulta hakemaan bioinformaatioteknologian pääaineeseen, koska minua kiinnosti enemmän käytännön tekeminen. Tykkäsin myös siitä, että pääaineessa pääsi soveltamaan perinteisiä insinööritieteitä lääketieteellisiin käyttötarkoituksiin.

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Vaikka päädyinkin tänne opiskelemaan lääketieteellisen puolen takia, olen tykästynyt ohjelmointiin ja datatieteisiin. En tiennyt niistä aikaisemmin juuri mitään, mutta nyt ne ovat nousseet isoiksi kiinnostuksen kohteikseni. Tykkään siitä, että ne vaativat loogista ajattelua ja päättelyä. Datatieteissä pääsee soveltamaan ohjelmointia ja matikkaa käytännön asioihin, ja on siistiä nähdä miten näitä työkaluja voi käyttää yhteiskunnan sujuvuuden optimointiin.Machine Learning - ja Sovelletut matematiikkaohjelmistot -kurssit olivat erityisen kiinnostavia ja antoisia.

Yleisesti opinnoissa monipuolisuus on ollut erityisen kiinnostavaa – perinteisten insinööritieteiden lomassa on voinut lukea kurssin esimerkiksi fysiologiaa tai solujen molekyylitieteitä.

Aallossa voi saada niin paljon enemmänkin kuin vain tutkinnon.

Silva Robbins

Millaista opiskelijaelämä on käytännössä?

Aallossa voi saada niin paljon enemmänkin kuin vain tutkinnon. Täältä löytyy esimerkiksi vapaaehtoistoimintamahdollisuuksia laidasta laitaan. Itse olen ollut fuksivuodesta lähtien mukana paitsi Inkubio-killan toiminnassa, myös ylioppilaskunnan toiminnassa. Olen tällä hetkellä meidän ylioppilaskuntamme yhteisöjaosto Aavan puheenjohtaja. Sitä kautta on ollut siistiä tutustua esimerkiksi kansainvälisiin opiskelijoihin ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja kauppatieteiden opiskelijoihin. Otaniemen kampus on tosi uniikki ja pitää sisällään tosi paljon historiaa. Se yhdistää kolme itsenäistä opiskelualaa ja sitä kautta myös eri alojen opiskelijakulttuurit.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Olin yhden kesän Aallon Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella tutkimusryhmässä ja sain sen kautta aiheen kandityöhöni. Oli siistiä päästä näkemään, millaista tutkimusmaailma meidän alallamme on!

Vapaaehtoistoiminnassa olen oppinut paljon johtamis-, ryhmätyö- ja projektinhallintataitoja. Teemme varsinkin ylioppilaskunnassa todella isoja projekteja, joita ei ajattelisi monen kaksikymppisen pääsevän edes tekemään. Esimerkkinä Heatwave-ulkofestaritapahtuma, jonka järjestimme kesällä. Tapahtumaan osallistui arviolta 500 ihmistä ja siellä oli esimerkiksi livemusiikkia, karaoke ja taideseinä.

Killan kautta oppii tuntemaan paitsi alan tulevia ammattilaisia, myös tutustumaan alan työllisyyteen ja mahdollisuuksiin erilaisissa tapahtumissa ja infotilaisuuksissa.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Bioinformaatioteknologia ja terveysteknologia on kasvava ala ja meitä ei ihan heti voi korvata roboteilla. Minulle on tosi tärkeä tietää, että tältä alalta voin päästä tekemään jotain tosi merkittävää työtä – kuten kehittää ja tutkia merkittäviä lääketieteellisiä ratkaisuja. Tiedän myös, että minulla on valmiudet muillekin aloille kuin pelkästään terveysteknologian.

Haluaisin sanoa lukiolaisille sen, että lääketieteen opinnot ja lääkärin ammatti eivät ole ainoita vaihtoehtoja, jos haluaa osallistua lääketieteen kehittämiseen. Kannattaa miettiä, millaisen työnkuvan tulevaisuudessa haluaa ja olla avoin eri vaihtoehdoille. Haluaisin kannustaa kaikkia meidän alamme harkitsevia tutkimaan kurssivalikoimaa ja ottamaan rohkeasti yhteyttä esimerkiksi meidän kiltaamme. Meillä on tosi paljon ihmisiä, jotka ovat halukkaita auttamaan ja kertomaan opintojen sisällöistä.  

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Lisää opiskelijatarinoita löydät Instagram-tililtämme

Lue lisää hakukohteesta

Aalto University / two students in the Computer Science building /photography Unto Rautio

Bioinformaatioteknologia, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Poikkitieteellinen pääainekokonaisuus kouluttaa tulevaisuuden huippuosaajia, jotka pyrkivät löytämään ratkaisuja esimerkiksi sairauksien diagnosointiin, niiden hoitoon ja ehkäisyyn, ympäristön puhdistamiseen sekä elämän laadun parantamiseen!

Koulutustarjonta
Aalto University / First year master’s student Oskari Lehtonen / photo: Linda Koskinen

Bioinformaatioteknologian kandiohjelmassa tehtäviä ratkotaan yhdessä ja se on kaikkein siisteintä

Laajan kurssitarjonnan sekä korkeakoulujen välisen vapaan liikkuvuuden ansiosta Oskari Lehtonen pystyi syventymään häntä kiinnostaviin aiheisiin.

Uutiset
Heli Julkunen seisoo talvisessa maisemassa ja katsoo hymyillen pois kamerasta. Hänellä on päällään valkoinen talvitakki ja taustalla näkyy sumua, puita ja lumihankia.

Tietotekniikkaa opiskellut voi soveltaa tekoälyä parempien syöpähoitojen kehittämiseen

Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Valmistuttuaan hän datatieteilijänä kehitti ennakoivaa terveydenhoitoa ja nyt hän tekee väitöskirjaansa.

Uutiset
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen

Opiskelija Reetta Kälvälä haluaa kehittää parempia syöpähoitoja tekniikan avulla

Bioinformaatioteknologiaa opiskelevan Reetan mielestä yliopisto tuntuu lukiota helpommalta, koska opiskelua voi ajoittaa omien aikataulujen mukaan.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Henri Vogt
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhä harvempi yliopisto-opiskelija jää kotiseudulleen Suomen suurimmissa kaupungeissa – uusi selvitys näyttää kaupunkikohtaiset erot

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen tutkimusryhmä AlueAvain on tarkastellut Tilastokeskuksen yksilötason rekisteriaineistojen avulla yliopisto-opiskelijoiden muuttoliikkeitä Suomen suurimmissa kaupungeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tarkastelussa vertailtiin erikseen pääkaupunkiseudun kuntia sekä Tamperetta, Turkua ja Oulua.
Ylhäältä kuvattu meriaalto ja '5th edition Ulisses' teksti.
Opinnot Julkaistu:

Muoviton meri -kesäkurssi Lissabonissa, hae mukaan 15. joulukuuta mennessä

Kurssi toteutetaan verkossa tammikuusta huhtikuuhun 2025 ja lähiopetuksena Lissabonissa heinäkuussa 2025.
Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

American Chemical Societyn e-kirjoja koekäytössä

Koekäytössä olevat kirjat ovat luettavissa syyskuun 2025 loppuun asti.
Kyberturvallisuus. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / Aalto-yliopisto
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Nokia Bell Labsin kanssa tukea monimuotoisuuden edistämiseen jatko-opinnoissa

Nokia Bell Labs -stipendit jaettiin Sähkötekniikan ja Perustieteiden korkeakouluissa jatko-opintoja suorittaville naisille.