Taide näkyvässä roolissa Aalto-yliopistossa
Aalto-yliopisto lisää taiteen ja luovuuden näkyvyyttä ja vaikutusta sekä yhteiskunnassa että omalla kampuksellaan. Aalto-yliopisto käyttää yhden prosentin rakennuskustannuksista taiteen rahoittamiseen.
Kulttuuri muokkaa identiteettiämme, tavoitteitamme, arvojamme ja suhteitamme. Se muokkaa myös kaupunkeja ja elinympäristöjämme sekä elämäntapojamme.
Taide, muotoilu, muoti, elokuva, arkkitehtuuri, visuaalinen viestintä ja pelit ovat olennaisesti läsnä arjessa ja yhteiskunnassa.
Taide, luovuus ja muotoilu uudistavat yhteiskuntaa: ne haastavat, kyseenalaistavat ja tuottavat uutta ymmärrystä.
Luovat alat saavat aikaan myös kasvua ja houkuttelevuutta. Pelkästään Euroopassa luovien alojen ja kulttuurialojen osuus bruttokansantuotteesta on lähes viisi prosenttia eli se on Euroopan talouden kolmanneksi suurin ala. Luoviin aloihinsa investoivilla mailla on selkeä kilpailuetu ja niiden talous kasvaa pitkällä aikavälillä.
Aalto-yliopiston näkemyksen mukaan luovan osaamisen pitäisi olla sisäänrakennettu, ei erillinen, osa toimintaa kaikilla teollisuudenaloilla ja koko yhteiskunnassa. Kun ihmisen koko luova potentiaali ja mielikuvitus otetaan käyttöön, pystymme suunnittelemaan kokonaisvaltaisia, elämyksellisiä ja käyttäjälähtöisiä tuotteita ja palveluita sekä luomaan uudenlaisia ja kestäviä ratkaisuja laaja-alaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin.
Aalto-yliopistossa korkeatasoinen taiteellinen toiminta on yhdenvertainen tutkimuksen ja opetuksen kanssa, ja kaiken toiminnan poikkileikkaava monialaisuus tekee yliopistosta ainutlaatuisen. Taide ja luovat käytännöt eivät ole vain jotakin, mitä lisätään toisille aloille tai toisiin käytäntöihin jälkikäteen: Aalto-yliopistossa ne ovat olennainen osa jokaisen opiskelijan opintoja ja tutkijoiden työtä, ja ne muokkaavat siten tulevaisuutta perusteellisesti ja yhteisen luovuuden avulla.
Aalto-yliopiston Taide ja luovat käytännöt on strateginen aloite, joka lisää taiteen ja muotoilun näkyvyyttä ja vaikuttavuutta opetuksessa, tutkimuksessa ja yhteiskunnassa sekä Otaniemen kampuksellamme.
Unfolded -lehti esittelee luovuuteen ja vastuullisiin muutoksiin liittyviä monialaisia hankkeita, kokeiluja ja ajattelumalleja.
Aalto-yliopisto lisää taiteen ja luovuuden näkyvyyttä ja vaikutusta sekä yhteiskunnassa että omalla kampuksellaan. Aalto-yliopisto käyttää yhden prosentin rakennuskustannuksista taiteen rahoittamiseen.
Aalto-universitetet ger alla sina studenter möjlighet till att orientera sig inom konstbaserat tänkande, kreativitet och kultur.
Yhteiskuntien uudistaminen edellyttää maailman johtavia muotoiluun perustuvia käytäntöjä. Design Inside -aloitteella varmistetaan, että koko Aallossa on maailmanluokan valmiudet muokata ja tutkia ympäröivää maailmaa.
Aalto-yliopiston Artist in Residence -ohjelmassa taiteen tehtävänä on herättää kysymyksiä yli tiedealojen.
Kokonaisuuden kattoteemana on maailmanlaajuinen tasa-arvo.
Paradox City esittelee, miten kulttuuristen, rakennettujen ja kasvaneiden kerrosten yhdistelmästä rakentuu monimuotoisen yhteisön koti – Aalto-yliopiston kampus.
Prosenttitaide tuo kampukselle hyvinvointia, matkailijoita ja uusia ajatuksia, sanoo taidekoordinaattori Outi Turpeinen.
Yhdysvaltalainen kansallinen taidekasvatusyhdistys National Art Education Association (NAEA) on myöntänyt Aalto-yliopiston tutkijatohtori Juuso Tervolle Manuel Barkan -kunniamerkin 2018.
Taide antaa meille mahdollisuuden ajatella uusiksi kaikki tietämisen ja tekemisen muodot. Mahdollisuus kokea loistavaa taidetta tiloissamme – saada päivittäin tämä mahdollisuus ajatella kaikki uusiksi – on etuoikeus.
Näyttely From Nature to Future (Luonnosta tulevaisuuteen) yhdistää materiaalikokeiluja ja taidetta yllättävin tuloksin.
Miten saadaan tilaa odottamattomille tavoille tarkastella maailmaa? Galleriat ja näyttelytilat ovat yhdessä toteutettuja toimintatiloja, joihin kootaan eri tekijöiden tietämystä, sisältöä, visioita ja intohimoa.