Minkälaisia vinkkejä antaisit kansainvälisestä urasta kiinnostuneelle opiskelijalle?
Ykkösvinkkini on muistuttaa, että kellekään Aallon tai Kauppiksen opiskelijalle ei ole olemassa vain yhdenlaista ”oikeaa” urapolkua. Esimerkiksi rahoituksen opiskelijana ei tarvitse pyrkiä ainoastaan Lontoon investointipankkeihin töihin kansainvälisyyden perässä, vaan yhtä hyvin voi lähteä vaikkapa Suomen valtion edustustojen harjoittelupaikkoihin ympäri maailmaa, tai tehdä vapaaehtoistyötä itselle täysin vieraassa maassa. Omat parhaat urapäätökseni ovat syntyneet tähän asti usein melkeinpä vahingossa!
Suosittelen myös lämpimästi käyttämään Aalto-yliopiston erinomaisia, ilmaisia urapalveluita hyväksi kansainvälisten työpaikkojen hakemisessa, CV-työpajoista työpaikkalistauksiin. Kansainvälisyyttään voi edistää myös Aallon lukuisissa kansainvälisissä opiskelijayhdistyksissä ja kerhoissa, näille vahva suositus minulta!
Toimit mentorina Aalto-yliopiston mentorointiohjelmassa. Minkälainen kokemus mentorointi on ollut? Minkälaisia vinkkejä antaisit aktoreille eli ohjelmaan osallistuville opiskelijoille?
Mentorointi oli erinomainen kokemus minulle, ja toivottavasti sitä myös aktoriparilleni. Aion ehdottomasti jatkaa mentorina tulevinakin vuosina, niin kauan kun minut vain ohjelmaan päästetään. Voin lämpimästi suositella aktoriksi lähtemistä kaikille Aallon opiskelijoille. Parasta ohjelmassa on mahdollisuus kustomoida se juuri omiin tarpeisiin sopivaksi – mentorit ja aktorit päättävät yhdessä sekä keskusteluaiheet että tapaamisten aikataulut.
Minulla on erityisesti kaksi vinkkiä aktoreille eli opiskelijoille:
1. Jo ennen ohjelmaan hakemista kannustan pohtimaan, millaisen mentorin kanssa keskustelusta olisi juuri sinun kiinnostuksenkohteisiisi eniten hyötyä: esimerkiksi, olisiko mentori samalta vai eri alalta, uransa alkupäässä oleva vai kokeneempi, Suomessa vai ulkomailla työskentelevä.
2. Oman aktorini kanssa keskustelimme monenlaisista työelämäaiheista sekä niiden ympäriltä: aina työnhausta ja case-haastatteluihin valmistautumisesta hyvän asunnon etsimiseen, sekä kysymykseen siitä, mistä asioista työn – ja elämän ylipäänsä – merkityksellisyys lopulta löytyy. Kannattaa siis lähteä avoimin mielin ohjelmaan mukaan, ja haastaa omat ja mentorin mahdolliset ennakko-oletukset.
Vuodesta 2022 Atte on asunut Barcelonassa, Espanjassa ja hän on toiminut siellä paikallisena yhteyshenkilönä, Aalto Alumni Ambassadorina. Hän työskentelee Senior Client Success Managerin roolissa Gartnerilla. Gartner on amrikkalainen alansa johtava teknologiatutkimusyritys.
Tutustu Aten urapolkuun tarkemmin LinkedInissä!
Opiskelija, kiinnostaisiko sinua osallistua Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan? Aktoriksi eli mentoroitavaksi voit hakea, jos olet maisterivaiheessa oleva suomalainen tai kansainvälinen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelija, ja olet yliopistossa kirjoilla ohjelman alkaessa marraskuussa. Hakuaika mentorointiohjelmaan on opiskelijoille syys-lokakuussa. Lue lisää alta.