Uutiset

Global Management -ohjelman rakenne uudistuu

Muutokset tuovat mukanaan uusia sisältöjä ja uusia painotuksia.
Kaksi Kauppiksen opiskelijaa pöydän ääressä juttelemassa
Kaksi CEMS-opiskelijaa eli cemssaria. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on maailman johtavien kauppakorkeakoulujen, suuryritysten ja järjestöjen muodostaman CEMS-yhteisön jäsen (the Global Alliance in Management Education). Yhteisöön kuuluu 34 jäsenyliopistoa ja noin 70 kansainvälistä yritystä ja järjestöä.

Aalto-yliopistossa opiskelijoilla on kaksi mahdollista tapaa suorittaa CEMS MIM -ohjelma. Kaksivuotinen MSc in Global Management -ohjelma sisältää automaattisesti CEMS MIM -opinnot. Tämän lisäksi CEMS MIM -ohjelman voi suorittaa Aallon maisteritutkinnon ohessa ja siihen voivat hakea kaikki opiskelijat, joilla on opinto-oikeus jossain Aalto-yliopiston maisteriohjelmassa.

Integroidun eli edellä ensimmäisenä mainitun Global Management (+CEMS) -ohjelman rakenne uudistuu vuoden 2022 syksystä alkaen. Samaan aikaan Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmatarjontaan tulee kolme uutta ohjelmaa, jotka ovat People Management and Organizational Development ja Strategic Management in a Changing World johtamisen laitoksella sekä Business Analytics tieto- ja palvelujohtamisen laitoksella. Edellä mainittuihin ohjelmiin voi hakea ensimmäistä kertaa vuodenvaihteessa 2021–2022.

”Global Management -ohjelman uudistamisella ja maisteriohjelmatarjonnan kehittämisellä pyrimme vastaamaan entistä paremmin yhteiskunnan tarpeisiin. Tavoitteenamme on myös edelleen lisätä yhteiskunnallista vaikuttavuuttamme ja vuorovaikutustamme liike-elämän kanssa”, sanoo Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki.

Kursseja strategiasta, yritysanalytiikasta ja poliittisesta taloustieteestä

Global Management -ohjelman uudistuessa erikoistumisalueista luovutaan ja ohjelman ensimmäisen vuoden sisältö on kaikille pitkälti samanlainen.

”Ensimmäisen vuoden syksyllä opiskelijoille tarjotaan räätälöityjä, ajankohtaisia kursseja muun muassa strategiasta, yritysanalytiikasta (business analytics) ja poliittisesta taloustieteestä. Ensimmäisen vuoden keväällä opiskelijat tekevät 20 opintopisteen laajuisen, kurssimuotoisenpro gradu -opinnäytetyön, jossa heillä on osatavoitteita ja säännöllisiä tapaamisia ohjaajan kanssa. Olemme saaneet yliopistomme johdolta luvan pilotoida tällaista gradua Global Management -ohjelmassa, mistä olen hyvin iloinen”, kertoo Aallon CEMS-ohjelman akateeminen johtaja Rita Järventie-Thesleff.

Lisäksi opiskelijoille tarjotaan ’My development journey’ -kurssi, jonka tarkoitus on tukea opiskelijoita systemaattisessa itsensä tuntemisen kehittämisessä. Kurssilla annetaan työkaluja muun muassa omien vahvuuksien tunnistamiseen, oman kiinnostusalueensa ja tavoitteidensa kirkastamiseen sekä käytännön vinkkejä jaksamiseen ja innostuneisuuden vaalimiseen.  

Uudistetun Global Management -ohjelman toinen vuosi koostuu, kuten aiemminkin, CEMS MIM (Master's in International Management) -kokonaisuudesta. CEMS MIM -vuodesta yksi lukukausi opiskellaan Aallossa ja toinen lukukausi jossain muussa CEMS-allianssin 34 koulusta.

Tavoitteena aiempaa paremmat työskentelyvalmiudet

Ohjelmaan tehdyillä muutoksilla tähdätään siihen, että opiskelijoilla olisi tulevaisuudessakin erinomaiset valmiudet työskennellä nopeatempoisessa, monimutkaisessa ja alati globalisoituvassa liiketoimintaympäristössä. Kahdenkymmenen opintopisteen pro gradu ja räätälöity kurssitarjonta kehittävät opiskelijoiden strategisia, analyyttisiä ja liiketoiminnallisia valmiuksia tätä varten.

”Gradu ja toisen vuoden kevään viidentoista opintopisteen liiketoimintaprojektin oppimistavoitteet täydentävät toinen toisiaan: gradu on luonteeltaan teoreettisempi ja businessprojekti puolestaan empiriavetoinen, yritysrajapinnassa tehty työ”, Rita Järventie-Thesleff kertoo.

Ohjelma on suunnattu opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita ja haluavat suuntautua globaalin liiketoiminnan tehtäviin niin asiantuntijoina kuin päätöksentekijöinä joko Suomessa tai ulkomailla.

Global Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Global Management -maisteriohjelmasta valmistuneet toimivat vastuullisina päätöksentekijöinä vaikutusvaltaisissa tehtävissä globaalissa ympäristössä. Opinnot kehittävät opiskelijoiden osaamista strategiassa, liiketoiminnan kehittämisessä, johtajuudessa ja eri liiketoimintaympäristöissä toimimisessa. Global Management yhdistää ainutlaatuisella tavalla kaksi arvostettua ohjelmaa: valmistuvat saavat sekä Kauppatieteiden maisterin tutkinnon että CEMSin myöntämän CEMS Master’s in International Management (MIM) -todistuksen.

Lue lisää
Two business students on the Aalto University campus in Otaniemi

CEMS MIM in Aalto University

CEMS MIM in yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmista. CEMS on maailmanlaajuinen kauppakorkeakoulujen, yritysten ja kansalaisjärjestöjen muodostama yhteenliittymä, jonka tavoitteena on kouluttaa opiskelijoista vastuullisia johtajia ja päätöksentekijöitä kansainvälisille markkinoille. CEMS MIM tarjotaan Aallossa Add-on -ohjelmana ja osana Global Management -maisteriohjelmaa. Molemmat ohjelmarakenteet sisältävät kansainvälisen vaihdon jossain toisessa CEMS-koulussa.

Lue lisää (englanniksi)
CEMS Graduation 2018_Photo: CEMS official

Kauppakorkeakoulun ohjelmatarjontaan kolme uutta maisteriohjelmaa

Maisteriohjelmatarjonnan kehittämisellä pyritään vastaamaan entistä paremmin yhteiskunnan tarpeisiin.

Lue lisää
Kolme opiskelijaa tutkimassa lehtiä pöydän ääressä. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Punatakkinen ja -hattuinen henkilö seisoo lumisella mäellä, katsellen jäistä jokea ja vuoria taustalla.
Opinnot Julkaistu:

Kaikille avoimia verkkokursseja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa

Aloita uusi vuosi opettelemalla suunnitteluun ja luovuuteen liittyviä uusia taitoja!
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Kahvihuoneista kansalle – Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan kehittämisessä tärkeää on keskustelu

Craig Carlson tunnistaa ja kehittää opetussisältöjä elämänlaajuisen oppimisen kohderyhmille, kuten työelämässä oleville aikuisoppijoille.
Elisa Kultanen kahvilassa
Opinnot Julkaistu:

Väyläopiskelijan tarina: Tradenomista kauppatieteilijäksi

Elisa kertoo kokemuksistaan väyläopiskelijana
CS Teacher of the year 2024
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Arto Hellas valittu tietotekniikan laitoksen vuoden opettajaksi 2024

Vuoden opettaja julkistettiin tietotekniikan laitoksen tilaisuudessa keskiviikkona 18. joulukuuta 2024.