Teet myös Artlife-podcastia, mikä on sen tavoite?
Kyselyissä on selvinnyt, että teekkareiden suurin pelko valmistumisen suhteen on se, saavatko he hyvän työpaikan ja palkan. Taidepuolella opiskelijat taas ovat huolissaan, työllistyvätkö he lainkaan tai onko yksityisyrittäjyys ainoa vaihtoehto. Ajattelimme, että Tokyo voisi haastatella luovan alan ammattilaisia, esimerkiksi entisiä opiskelijoita siitä, miten he ovat pärjänneet elämässä ja mikä heitä vie eteenpäin urapolulla. Toivottavasti Artlife-podcast voisi tuoda opiskelijoille toivoa, uusia näkökulmia ja inspiraatiota.
Miten Aallossa voitaisiin kehittää yhteisöllisyyttä ja yhteen kuulumisen tunnetta eri alojen välillä?
Tämä on hyvä ja iso kysymys. Tätä on mietitty. Ihan pelkästään Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sisällä on tietynlaista siiloutumista, eikä siellä tule spontaaneja atomien törmäyksiä.
Voin ihan rehellisesti sanoa, etten ole ehkä tavannut yhtään teekkaria Otaniemessä. Olen kyllä saattanut tietämättäni jutella jollekin. Mutta en ole myöskään hakeutunut teekkarikurssille. Yhdellä meidän ViCCA-osaston vetämällä Strange Economics -kurssilla on ollut opiskelijoita Kauppakorkeakoulusta, ja on ollut kiinnostavaa kuulla heidän tarinoitaan.
Tokyon parissa on pohdittu, voisiko Kipsarista tulla olohuonemainen hengailupaikka. Järjestämme ARTS weekin syksyllä Kipsarissa ja esittelemme ylpeästi kaikkea, mitä korkeakoulussa tehdään. Kipsarissa voisi olla avoimia keskustelutilaisuuksia kiinnostavista ajankohtaisista teemoista. Vertaistyöpajoissa taas voisi jakaa matalalla kynnyksellä tietoa jostain taidoista, vaikkapa neulomisesta, vesivärimaalauksesta tai 3D-mallintamisesta.