Uutiset

Opiskelijat tunnistivat EY:lle digitaalisia työkaluja datan keräämisen ja analysoinnin tueksi

Tavoitteena oli vahvistaa EY:llä tietämystä ajankohtaisista datan keräämisen teknologiatrendeistä.
EY:n edustajat, opiskelijat ja opiskelijaprojektin ohjaajat
Opiskelijaprojektien asiantuntija Tommi Vihervaara Kauppakorkeakoululta (vas.), opiskelijat Iina Laine ja Emilia Xue, EY:n Lauri Veijalainen, Cindy Svetkow ja Markus Vilen ja projektin akateeminen ohjaaja, työelämäprofessori Esko Penttinen

EY (Ernst & Young Oy) kääntyi Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden puoleen ja pyysi heitä luomaan markkinakatsauksen digitaalisiin työkaluihin, joiden avulla datan keräämiseen ja analysointiin liittyviä prosesseja voisi tehostaa. Tavoitteena oli saada yritykselle aiempaa parempi käsitys ajankohtaisista datan keräämisen teknologiatrendeistä.

Projektiin osallistuivat tieto- ja palvelujohtamisen maisteriopiskelijat Iina Laine ja Emilia Xue.He pääsivät projektin myötä hyödyntämään opintojensa aikana kertynyttä tietoa ja soveltamaan teoriaa käytäntöön. Lisäksi he pääsivät syventämään osaamistaan oppimalla paljon uutta analytiikan ja tekoälyn ajankohtaisista trendeistä.

”Projekti tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkia teknologiatrendejä yrityspalveluiden näkökulmasta. Käymämme keskustelut EY:n kanssa olivat projektin kohokohtia, koska jokainen keskustelu syvensi näkökulmiamme ja auttoi valitsemaan soveltuvimmat työkalut EY:n tarpeisiin”, Laine ja Xue kertovat.

Kehittyvä teknologia luo mahdollisuuksia tiedon tehokkaaseen analysointiin

Projektin akateemisena ohjaajana toimi tietojärjestelmätieteen työelämäprofessori Esko Penttinen. Hänen mukaansa viimeaikainen teknologinen kehitys luo mahdollisuuksia yrityksen ulkopuolisen tiedon tehokkaaseen analysointiin. Hän uskookin näiden tietojen tärkeyden kasvavan tulevaisuudessa, kun analysoidaan yrityskaupan kohteena olevan yrityksen toimintaa ja sen kykyä tuottaa tulevaisuudessa osakkeenomistajilleen tuottoja.

”Olen erittäin tyytyväinen, että projektiin valikoitui laitokseltamme innostuneet opiskelijat, joille molemmille on projektin opeista varmasti hyötyä tulevaisuudessa”, Esko Penttinen sanoo.

Opiskelijat pääsivät projektin aikana keskustelemaan yritysjärjestelyjen ammattilaisten kanssa ymmärtääkseen paremmin käyttäjien työkaluihin liittyviä tarpeita sekä kartoittamaan heidän hyödyllisinä pitämiään ominaisuuksia. Lopullinen suositus perustui laajalti havaittuihin tarpeisiin sekä palveluntarjoajien kykyyn tarjota sopivia ratkaisuja näihin tarpeisiin.

EY jatkaa työkalujen potentiaalin analysointia tulosten pohjalta

Projektin yhteyshenkilönä EY:ltä toimi Esa Tolonen, joka on mielissään projektin lopputuloksena tuotetun kartoituksen laajuudesta ja syvyydestä.

”Kartoitus on meille hyödyllinen ja toimii hyvänä pohjatyönä, kun arvioimme erilaisia teknologisia alustoja kohdeyrityksen ulkopuolisen tiedon analysointiin. Osa näistä alustoista meillä on jo käytössä, mutta kartoituksessa oli myös useita mielenkiintoisia uusia alustoja, joiden hyödyllisyyttä analysoimme tarkemmin tulevaisuudessa”, Tolonen sanoo.

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä ratkomaan yritysten ajankohtaisia liiketoiminnan haasteita, ja toimeksiantajayritykselle mahdollisuuden kehittää ja sparrata uusia ideoita yhdessä opiskelijoiden kanssa.

EY:n yritysjärjestelypalvelut-yksikkö tarjoaa strategista konsultointia yksityisille pääomasijoittajille ja yrityksille esimerkiksi yrityskauppoihin ja divestointeihin sekä pääoman hallintaan, uudelleenjärjestelyyn ja yrityksen kehitykseen liittyen. Yritysjärjestelypalvelut-yksikkö auttaa yrityksiä myös asettamaan strategisia tavoitteita ja tarjoaa keinoja niiden saavuttamiseksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Onniselle tehdyn opiskelijaprojektin ryhmä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijat kartoittivat tekoälyn hyödyntämismahdollisuuksia Onnisen myyntityössä

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijat toteuttivat Keskon toimeksiannosta tutkimusprojektin, jossa selvitettiin, miten Onnisen myyjät voisivat hyödyntää tekoälyä.
Tietokone
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Turnitin samankaltaisuustarkastus osaksi maisteritasoisen opinnäytteen palautusta tammikuussa 2025

Tammikuusta 2025 alkaen arvosteltavaksi, hyväksyttäväksi ja arkistoitavaksi palautettavista maisteritasoisista opinnäytteistä muodostetaan Turnitin-samankaltaisuusraportti, johon sekä opiskelija että valvoja saavat pääsyn osana työn palautusta ja arviointia.
Vuosikurssin 1964 vuoden 2012 kurssijuhlan järjestäjätoimikunta.
Yhteistyö Julkaistu:

Ryhmälahjoituksia kansainväliseen opiskelijavaihtoon

Vuosikurssit 1964 ja 1974 lakkauttivat pankkitilinsä ja lahjoittivat jäljellä olleet varansa.
Mehiläinen kukassa
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Liiketoiminta on kestävyyttä ja kestävyys on liiketoimintaa

Vuotta 2024 voi kutsua kestävyyden mahtivuodeksi, sillä sen aikana Kauppakorkeakoulussa jatkettiin vahvasti kestävyyden edistämistä niin tutkimuksessa, opetuksessa kuin muussakin toiminnassa, mikä myös huomioitiin palkinnoin.