Uutiset

“Suomi ja Aalto uudistivat käsitykseni digitaalisesta liiketoiminnasta”

Kansainväliset opiskelijat tutustuivat Suomen kevääseen ja digitaaliseen liiketoimintaan Aalto-yliopiston kesäkoulun järjestämällä Digital Business Master Class -kurssilla maaliskuussa.
Group pucture taken at the stairs in Väre of happy Digital Business students, smiling and waving to the camera.

Opiskelijat Argentinasta, Kanadasta, Perusta, Skotlannista, Yhdysvalloista ja Suomesta osallistuivat maaliskuussa ensimmäiselle kampuksella järjestetylle Digital Business Master Class -kurssille kahteen vuoteen. Kurssilla he perehtyivät digitaalisen liiketoiminnan avainteemoihin asiantuntijaluentojen ja yritysprojektien kautta. 

“Opiskelijat olivat innoissaan päästessään pitkästä aikaa matkustamaan. Kahdessa viikossa opiskelun, työnteon ja Suomeen tutustumisen lomassa he loivat hienoja uusia ystävyyssuhteita. Myös kurssin luennoitsijat palasivat ilolla kampukselle. Verkkoluentojen jälkeen kaikki arvostavat kasvokkain kohtaamista”, kommentoi Laura Kitinoja, Aalto-yliopiston kesäkoulun ohjelmapäällikkö.

Kahden intensiivisen luentoviikon aikana opiskelijat osallistuivat digitaalisen liiketoiminnan eri osa-alueisiin syventyviin luentoihin ja työpajoihin. Alustatalouden liiketoimintamallit, johtaminen digitaalisessa ajassa, tekoälyn etiikka, digitaalisen liiketoiminnan muotoilu sekä muut luentoaiheet tarjosivat useita näkökulmia nykypäivän digitaaliseen ja tietointensiiviseen liiketoimintaan. Opiskelijat pääsivät myös soveltamaan uusia oppeja yritysprojektien parissa. Tänä keväänä projektit tehtiin yhteistyössä CMI:n, Digimuseon, Postin ja PwC Suomen kanssa. 

Yritysprojekti on kurssin kohokohta monelle opiskelijalle

“Yritysprojekti oli minulle kurssin suurin oppimiskokemus. Tiimini haasteena oli auttaa Postia vahvistamaan yrityksen datakulttuuria. Datakulttuurista ja sen muodostumisesta oppiminen olivat ehkä kurssin valaisevimpia osia minulle. Kyse ei ole pelkästään siitä, miten numeroita ja tilastoja käytetään, vaan siitä, miten ihmisten kanssa työskennellään”, reflektoi Ruaridh Jackson, joka osallistui kurssille lisätäkseen osaamistaan työssään Glasgow School of Art -taidekoulussa. 

Muissa projekteissa kehitettiin PwC Suomelle uusia digitaalisia palvelukonsepteja, hiottiin Digimuseon liiketoimintamallia ja yhteistyötä museoiden kanssa alustatalouden opein, sekä ideoitiin ratkaisuja arkaluontoisten dialogien tietovuotoihin CMI:n digitaalisesta rauhanvälityksestä vastaavan tiimin kanssa.

A group oicture taken with a selfie stick of a group of smiling Summer School students on the Market Squre in Helsinki.
Hymyjä Helsingin Kauppatorilla.

Koska osa kurssitehtävistä suoritetaan virtuaalisesti ennen ja jälkeen intensiiviviikkojen, opiskelijoille jäi aikaa myös tutustua Helsinkiin. Kurssin oheisohjelmaan kuuluvien tervetuliaistapahtuman, opastetun Helsinki-kierroksen ja jäähyväisillallisen lisäksi opiskelijat järjestivät itse tekemistä muunmuassa jääkiekko-ottelun sekä Lappiin ja Tallinnaan suuntautuvien viikonloppumatkojen muodossa.

“Suomi ja Aalto-yliopisto ovat tarjonneet minulle aivan uuden käsityksen digitaalisesta liiketoiminnasta. Kotimaassani Perussa on vielä paljon kehitettävää tässä suhteessa. On silmiä avaavaa nähdä erilainen kulttuuri ja suomalaisten tapa ajatella, käyttäytyä ja tehdä töitä. Elämä on rennompaa ja vähemmän työkeskeistä kuin kotimaassani”, sanoo Ángela Velásquez Bellido, MBA-opiskelija ESAN-yliopistosta. Opiskelijat jotka haluavat syventyä suomalaiseen työelämään voivat täydentää kesäkouluopintojaan avoimella Finland Works -verkkokurssilla.

“Olen kiitollinen kurssikokemuksesta, luennoista ja kurssikavereihin ja luennoitsijoihin tutustumisesta. Suosittelen mielelläni kurssia muillekin”, Velásquez Bellido summaa.

Hakuaika kesän Digital Business -kurssille on auki 6.5.2022 saakka.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tekoalylla-tuotetieto-talotekniikan-menestystekijaksi.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tekoälyllä tuotetieto talotekniikan menestystekijäksi

Ympäristöraportointi, digitaaliset kaksoset ja tuottavuuden tuntuva nosto eivät onnistu ilman nykyistä parempaa tiedonhallintaa. Talotekniikka 2030 -tutkimusraportti ruotii nykytilanteen haasteita ja esittää ratkaisuja ja case-esimerkkejä, jotka pohjautuvat uusimman tekoälyteknologian hyödyntämiseen.
Kuvassa henkilö pitelee älypuhelinta, jossa on hyvinvointisovellus. Taustalla on ikkuna ja kasvi.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Virtuaalinen synnytysvalmentaja auttaa kohtaamaan synnytyspelkoa

Aalto-yliopisto esittelee tällä viikolla Slushissa 12 maailmaa muuttavaa innovaatiota. Yksi niistä on virtuaalinen synnytysvalmentaja Natal Mind, jonka kehittämiseksi toteutetaan parhaillaan kliinistä tutkimusta synnytyspelon tunnistamiseen ja hoitamiseen liittyen. Natal Mind -tiimi on tavattavissa Aallon osastolla keskiviikkona 20. marraskuuta.
Ylhäältä kuvattu meriaalto ja '5th edition Ulisses' teksti.
Opinnot Julkaistu:

Muoviton meri -kesäkurssi Lissabonissa, hae mukaan 15. joulukuuta mennessä

Kurssi toteutetaan verkossa tammikuusta huhtikuuhun 2025 ja lähiopetuksena Lissabonissa heinäkuussa 2025.
Dekaani Timo Korkeamäki, Kauppakorkeakoulu
Nimitykset Julkaistu:

Timo Korkeamäki jatkaa Kauppakorkeakoulun dekaanina vuoden 2029 loppuun saakka

Aalto-yliopiston hallitus on nimittänyt dekaani Timo Korkeamäen Kauppakorkeakoulun dekaaniksi myös toiselle viisivuotiskaudelle 1.1.2025 alkaen.