Televiestinnän tekoälyn ja järjestelmäpiirien suunnittelussa kärsitään osaajapulasta
Edistä tulevan sukupolven viestintäverkkojen kehittämistä
Tulevaisuutemme on tiiviisti sidoksissa tietoliikenneteknologian jatkokehitykseen ja siihen liittyvään tutkimukseen. Tekoäly, erityisesti koneoppiminen, luo uuden teknologisen murroksen, joka ulottuu nykyisten käyttäjäsovellusten ulkopuolelle. Tämä muutos tulee vaikuttamaan syvällisesti tietoliikenteeseen ja teollisiin prosesseihin. Tietoliikenteen tekoäly (TelecomAI) on muuttumassa yhä tärkeämmäksi painopistealueeksi, ja useat yritykset sijoittavatkin mittavasti alan tutkimukseen ja kehitystoimintaan.
Alan yrityksissä ja yliopistoissa on jo maailmanlaajuinen osaajapula. Osaavien insinöörien ja tutkijoiden pula on valtava, ja sähkötekniikan osaamisesta on tullut olennainen osa tätä tulevaisuuden trendiä. Erityisesti elektroniikan ja tietotekniikan osaaminen laitteistotasolle saakka korostuvat osaamispulassa. Puolijohteet ovat modernin elektroniikan rakennuspalikoita, ja erityisesti massiiviset järjestelmäpiirit ovat nykyaikaisten tietoliikennejärjestelmien ja -verkkojen selkäranka. Toisaalta tekoälyllä on ratkaiseva rooli näiden järjestelmien suorituskyvyn, tehokkuuden ja turvallisuuden parantamisessa. Tekoäly edellyttää erityisiä kiihdytin ratkaisuja ja piirejä, jotka toteutetaan yleensä osana tulevia järjestelmäpiirejä.
Ura järjestelmäpiirien ja tietoliikenteen tekoälyn parissa tarjoaa jännittävän ja mielenkiintoisen urapolun sähkö- ja tietotekniikan opiskelijoille. Ala tarjoaa lähes loputtomasti älyllisiä haasteita ja uramahdollisuuksia.
Sukella tietoliikenneverkkojen tekoälyn ja järjestelmäpiirien jännittävään ja innovatiiviseen maailmaan
Nyt on aika suunnitella oma urapolkusi ja tarttua huipputeknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin! Tarjolla on paljon mahdollisuuksia työskennellä huipputeknologioiden parissa, kehittää samalla kestävämpää yhteiskuntaa ja oppia monialaisia taitoja, joille on kova kysyntä.
Aalto-yliopisto tarjoaa opiskelijoille erinomaisia opintopolkuja, joiden avulla voit erikoistua keskeisiin teknologioihin tai voit täydentää opinto-ohjelmaasi yksittäisiä erikoiskursseja. Nämä opintopolut avaavat näkökulmaasi ja laajentavat uramahdollisuuksiasi. Voit erikoistua järjestelmäpiireihin, tietoliikenteeseen ja/tai tekoälyyn. Aalto-yliopisto tarjoaa opintokokonaisuuden, joka mahdollistaa erilaisia urapolkuja useilla eri toimialoilla. Näillä erikoistumisalueilla hankitut taidot ovat erittäin arvokkaita, olipa tavoitteenasi työskennellä esimerkiksi tietoliikenteen, älykkäiden järjestelmien, autonomisen liikenteen tai avaruusteollisuuden parissa.
Yhdistelmä tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet jatko-opintoihin yliopistossa tai tutkimuksen yhdistämisen uraan liike-elämän palveluksessa. Voit valita polun, joka parhaiten vastaa intohimojasi ja tavoitteitasi. Olipa päämääränäsi syventyä teknologian syövereihin, ratkaista haastavia ongelmia tai luoda uutta kestävää teknologiaa, tulevaisuus on avoin ja täynnä mahdollisuuksia.
Nokian rekrytointitilaisuus järjestetään 11. lokakuuta 2023 kello 11-14 Tietotekniikan talon aulassa Otaniemessä, osoitteessa Konemiehentie 2. Tervetuloa opiskelijat ja muut alasta kiinnostuneet!
Lisätietoa
Petri Mähönen, professori, Vaikuttavuuden varadekaani
Aalto-yliopisto, Informaatio- ja tietoliikennetekniikan laitos
[email protected]
___________________________________________________________________________
Nokia on maailmanlaajuinen B2B-teknologian innovaatiojohtaja. Nokia kehittää ja tarjoaa kriittistä tietoverkkotekniikkaa. Se keskittyy kehittyneimpiin teknologioihin, kuten puolijohdepohjaisiin järjestelmäpiireihin ja tekoälyyn soveltamiseen tietoliikenteessä, mikä on mahdollistanut pysymisen alan ehdottomassa eturintamassa. Nokian sitoutuneisuus innovoimiseen on auttanut sitä kehittämään huipputeknologioita, jotka edistävät tulevan sukupolven tietoverkkojen kehittymistä. Aalto-yliopisto tunnetaan vastaavasti kansainvälisesti näiden alojen opetuksesta ja tutkimuksesta. Yliopisto on ylpeä yhteistyöstään Nokian kanssa koulutuksen, tutkimuksen ja innovaatioiden saralla.
- Julkaistu:
- Päivitetty: