Uutiset

Työuraansa aloittavat maisterit viihtyvät lähityössä toimistolla, mutta odottavat työnantajan joustavan työajoissa

Tuore raportti paljastaa myös, että kansainvälisestä CEMS-maisteriohjelmasta valmistuneet nuoret ammattilaiset odottavat työltään yhteisöllisyyttä, haasteita ja kehittymismahdollisuuksia.
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun rakennus, sen vieressä oleva Kide-rakennus, sekä lipputangot ja puun oksa syksyisenä selkeänä päivänä.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on ainoa yliopisto Suomessa, jossa voi suorittaa kansainvälisen CEMS Master in International Management (MIM) -maisteriohjelman. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Äskettäin valmistuneita kauppatieteiden maistereita kiinnostavat työnantajina erityisesti yritykset, jotka arvostavat yhteisöllisyyttä, eivätkä näe ihmisiä vain työntekijöinä. Nuoret ammattilaiset arvostavat toimistolla tapahtuvan lähityöskentelyn tuomaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tukea ammatilliseen kehittymiseen. He myös sitoutuvat työnantajaan pitkäksikin aikaa, kunhan saavat työssään haastavia tehtäviä ja kehittymismahdollisuuksia.  Oman uransa vastavalmistuneet näkevät ennalta määrätyn polun sijaan sarjana kiinnostavia ponnahduskiviä.

Joustavat työajat, jotka määräytyvät pikemminkin tarpeen kuin perinteiden sanelemina, ovat vastavalmistuneille maistereille tärkeitä. He itsekin joustavat mielellään ja työskentelevät tarpeen vaatiessa tavanomaisten toimistotyöaikojen ulkopuolella, kunhan työnantajakin vastavuoroisesti joustaa tarvittaessa. 

Tiedot käyvät ilmi tuoreesta The Future-Forward Workforce -raportista, joka pohjautuu 200:lle kansainvälisestä CEMS Master in International Management (MIM) -maisteriohjelmasta syksyllä 2022 valmistuneelle maisterille tehtyyn kyselyyn, jota täydennettiin syvähaastatteluilla. Tutkittavat edustavat kansainvälistä joukkoa, joka on siirtynyt työelämään ilman kokemusta ennen koronaa vallinneista työelämän normeista. Vastaajista 6 % oli valmistunut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta ja yhteensä 18,5 % pohjoismaisista CEMS-kauppakorkeakouluista, joita ovat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun lisäksi Stockholm School of Economics Ruotsissa, Copenhagen Business School Tanskassa ja Norwegian School of Economics Norjassa. 

Joustavuus hyödyttää sekä työnantajaa että työntekijää

Tulevat suomalaiset CEMS-alumnit tunnistavat raportin havainnot. 

”Sukupolvemme etsii työnantajia ja työkäytänteitä, joilla on merkitystä. Sitoutuminen yritykseen edellyttää hyvän kasvualustan lisäksi vahvoja arvoja, jotka näkyvät arjessa. Työaikojen ja -käytäntöjen järkevyys on tärkeää – myös toimistolla työskentelyn vaatimus menettää merkitystään, jos tiimit eivät varaa aikaa yhteiselle sparrailulle ja keskustelulle”, sanoo Global Management -maisteriohjelmasta pian valmistuva Silja Abildsten.

Samansuuntaisia ajatuksia on myös toisella pian valmistuvalla maisteriopiskelijalla Anna Songilla

”Niin kauan, kun suoritan tehtäväni annetussa aikataulussa, sillä ei pitäisi olla työnantajalleni merkitystä, miten pitkään viivyn toimistolla minäkin päivänä. Työn lopputulos ja tulokset ratkaisevat. Uskon, että joustavuus hyödyttää sekä minua työntekijänä että työnantajaani, sillä se parantaa työntekijöiden itsemääräämisoikeutta ja siten motivaatiota”, Song sanoo ja jatkaa:

”On hienoa, että nykyään on mahdollisuus tehdä myös etätyötä, koska se tuo joustavuutta elämään. Silti pidän tärkeänä, että on myös fyysinen työpaikka, jossa voin tavata työtovereita ja luoda vahvemmat siteet sekä kollegoihin että yritykseen. Mitä tulee urasuunnitelmiin, minulla ei ole kovin selkeää tavoitetta, vaan pikemminkin jonkinlainen häilyvä ajatus siitä, mitä haluan tehdä. Jokaisesta työstäni olen saanut uusia tietoja ja taitoja, jotka avaavat minulle uusia mahdollisuuksia”, Song sanoo. 

CEMS-ohjelman akateeminen johtaja, professori Sarianna Lundan tunnistaa opiskelijoiden ajatukset. 

”CEMS-ohjelman tavoitteena on valmistaa vastuullisia johtajia, jotka edistävät avoimempaa, kestävämpää ja osallistavampaa maailmaa. Yhteisöllisyyden ja vastavuoroisuuden arvostaminen kuvastaa tällaista uuden sukupolven johtajuutta, johon mekin osaltamme pyrimme.”

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu tarjoaa ainoana yliopistona Suomessa CEMS Master in International Management (MIM) -maisteriohjelmaa, jonka voi Aallossa suorittaa joko osana kaksivuotista Global Management -maisteriohjelmaa tai yksivuotisena MIM-ohjelmana kauppatieteiden lisäksi myös taiteen tai tekniikan alan maisteriohjelman rinnalla. 

Linkki raporttiin:
CEMS Future Forward Workforce 


 

Lue lisää

CEMS Graduation 2018_Photo: CEMS official

CEMS MIM in Aalto University

CEMS MIM in yksi maailman arvostetuimmista kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmista. CEMS on maailmanlaajuinen kauppakorkeakoulujen, yritysten ja kansalaisjärjestöjen muodostama yhteenliittymä, jonka tavoitteena on kouluttaa opiskelijoista vastuullisia johtajia ja päätöksentekijöitä kansainvälisille markkinoille. CEMS MIM tarjotaan Aallossa Add-on -ohjelmana ja osana Global Management -maisteriohjelmaa. Molemmat ohjelmarakenteet sisältävät kansainvälisen vaihdon jossain toisessa CEMS-koulussa.

Opiskelu Aallossa
CEMS Club Helsinki board Fall 2019

Add-on CEMS MIM for Aalto students

CEMS Master in International Management (MIM) includes CEMS courses, an extensive business project, an exchange semester at another CEMS university, an international internship, and seminars familiarising the students with skills required in working life.

Aalto students can apply to complete the CEMS MIM programme (66 ECTS) in parallel with their regular Aalto MSc studies during one academic year.

Opiskelu Aallossa
CEMS Club Helsinki at Aalto University School of Business

Kansainvälinen CEMS-ohjelma avaa uusia mahdollisuuksia!

Aalto-yliopiston opiskelijat voivat hakea CEMS MIM -opintoihin ja tulla samalla osaksi CEMS-yhteisöä ja seuraavaa vastuullisten kansainvälisten johtajien joukkoa!
Tervetuloa kuulemaan lisää CEMS-infossa kampuksella 19. syyskuuta!

Uutiset
CEMS-ohjelman valmistujaiset 2021 / CEMS Graduation

Aalto-yliopisto sijoittuu hienosti pronssille CEMS-koulujen opiskelijapalautteiden valossa

Kauppakorkeakoulun kokenut CEMS-tiimi tukee opiskelijoita koko opinto-ohjelman ajan.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Henri Vogt
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhä harvempi yliopisto-opiskelija jää kotiseudulleen Suomen suurimmissa kaupungeissa – uusi selvitys näyttää kaupunkikohtaiset erot

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen tutkimusryhmä AlueAvain on tarkastellut Tilastokeskuksen yksilötason rekisteriaineistojen avulla yliopisto-opiskelijoiden muuttoliikkeitä Suomen suurimmissa kaupungeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tarkastelussa vertailtiin erikseen pääkaupunkiseudun kuntia sekä Tamperetta, Turkua ja Oulua.
Ylhäältä kuvattu meriaalto ja '5th edition Ulisses' teksti.
Opinnot Julkaistu:

Muoviton meri -kesäkurssi Lissabonissa, hae mukaan 15. joulukuuta mennessä

Kurssi toteutetaan verkossa tammikuusta huhtikuuhun 2025 ja lähiopetuksena Lissabonissa heinäkuussa 2025.
Learning Centre graphics
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

American Chemical Societyn e-kirjoja koekäytössä

Koekäytössä olevat kirjat ovat luettavissa syyskuun 2025 loppuun asti.
Kyberturvallisuus. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / Aalto-yliopisto
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Nokia Bell Labsin kanssa tukea monimuotoisuuden edistämiseen jatko-opinnoissa

Nokia Bell Labs -stipendit jaettiin Sähkötekniikan ja Perustieteiden korkeakouluissa jatko-opintoja suorittaville naisille.