Viisi vinkkiä GMAT- ja GRE-testeihin valmistautumiseen
Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi testiin kannattaa valmistautua huolellisesti.
Yliopisto-opinnot olivat aina olleet Iida Lindforsin ajatuksissa, mutta lukion jälkeen hän aloitti kuitenkin opinnot ammattikorkeakoulussa. Lindfors valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta tradenomiksi keväällä 2018 ja sai työpaikan, mutta opinnot yliopistossa pyörivät edelleen mielessä. Tammikuussa 2019 Lindfors pyrki Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Management and International Business (MIB) -maisteriohjelmaan - ja pääsi sisään ensi yrittämällä.
”Olen tosi kiitollinen ystävilleni, jotka tsemppasivat minua kovasti ja sanoivat, että haet nyt vaan. Itselläni oli pieni pelko, että onkohan minusta yliopisto-opiskelijaksi. Ja vielä Aaltoon, jonne on kaikkien mukaan niin kauhean vaikea päästä”, Lindfors kertoo.
”Ilokseni pääsin kuitenkin sisään heti ensimmäisellä kerralla, ja opinnoissa kaikki on mennyt tosi hyvin myös arvosanojen suhteen. Olen myös koko ajan pystynyt tekemään töitä osa-aikaisesti.”
Iida Lindfors haki ainoastaan Aalto-yliopistoon ja vain yhteen maisteriohjelmaan. Hakukohteensa hän valitsi sekä aiempien kansainvälisen liiketoiminnan opintojensa että MIB-maisteriohjelman tarjoaman kaksoistutkintomahdollisuuden perusteella. Kaksoistutkinto-ohjelmissa opiskelija saa yhdessä paketissa ja yhden tutkinnon työllä kaksi tutkintotodistusta ja arvokasta kansainvälistä kokemusta.
”Googletin tietoa eri maisteriohjelmista ja huomasin, että MIB-ohjelmassa on mahdollisuus tehdä kaksoistutkinto, jonka ansiosta saa kaksi maisterintutkintoa kerralla, toisen Aallosta ja toisen yhteistyöyliopistosta. Ensimmäisen vuoden syksyllä hain sitten heti koulun sisäisessä kaksoistutkintohaussa Queenslandin yliopistoon Australiaan, ja minut valittiin. Nyt harmittaa kyllä hiukan, että koronatilanne on siirtänyt alun perin heinäkuuksi suunniteltua Australiaan lähtöäni tuonnemmaksi.”
Opinnot yliopistossa olivat olleet Iida Lindforsin mielessä pitkään, mutta hakupäätöksen hän teki lopulta pikaisesti. Seurauksena oli kiire valmistautua GMAT-testiin, johon hän päätti ilmoittautua. Toinen mahdollisuus olisi ollut suorittaa GRE-testi.
”Yhtenä marraskuisena iltana tein päätöksen hakea yliopistoon ja valitsin ohjelman, johon hain. Samana iltana ilmoittauduin GMAT-testiin, jonka suorittaminen riittävän korkealla pistemäärällä on yksi Aallon maisteriohjelmien hakukriteereistä.”
Lindforsille jäi vain kaksi viikkoa aikaa valmistautua GMAT-testiin, mutta hän käytti ajan tehokkaasti Youtubesta löytyviä preppausvideoita katsoen ja GMAT-harjoitustestejä tehden. Oman kokemuksensa perusteella hän kuitenkin suosittelee pidempää valmistautumisaikaa.
”Olen lukenut pitkän matematiikan ja pidän laskemisesta, joten GMAT-testin aivopähkinät olivat itse asiassa aika kivoja. Pidempi valmistautuminen olisi kuitenkin todennäköisesti tehnyt itse koetilanteesta vähemmän stressaavan, joten suosittelen varaamaan testiin valmistautumiseen enemmän aikaa kuin kaksi viikkoa.”
Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen Iida Lindfors on tyytyväinen opintoihinsa ja Aallon tarjoamiin mahdollisuuksiin.
”On ollut tosi mukavaa, että opiskelu on ollut reflektoivaa ja tietoa soveltavaa. Mielestäni Kauppiksessa opiskelun paras anti onkin ollut se, että se on muuttanut omaa ajatteluani analyyttisempaan suuntaan.”
Myös mahdollisuus räätälöidä opinnot oman kiinnostuksen mukaan saa kiitosta.
”Omaan tutkintooni ei kaksoistutkinnon takia mahdu kaikkia niitä kursseja, joita olisin halunnut ottaa, mutta yleisesti Aallossa on tosi paljon mahdollisuuksia tehdä omannäköinen maisterintutkinto. Siinä mielessä opiskelu yliopistossa poikkeaa opiskelusta ammattikorkeakoulussa, jossa tutkinnon sisältö oli pitkälti ennalta määrätty.”
Maisteriohjelmaan hakemista harkitsevia Iida Lindfors kannustaa etsimään itselle sopivat ohjelmat ja hakemaan rohkeasti.
”Aallon maisteriohjelmaan pääseminen ei ollutkaan niin ylitsepääsemätöntä kuin ensin ajattelin, joten rohkaisen muitakin hakemaan haluamaansa ohjelmaan. En itse vielä tarkkaan tiedä, minkälaista työtä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, mutta opinnoillani varmistan nyt ainakin sen, ettei joku kiinnostava työ jää saamatta maisteritutkinnon puuttumisen takia. Uskon, että tutkintoani arvostetaan työmarkkinoilla.”
Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi testiin kannattaa valmistautua huolellisesti.
Aalto University School of Business is one of the leading business schools in Europe and #1 in Finland. The school ranks among the 0.5% of Business schools worldwide with labels of excellence from the world's leading accreditation bodies.
We at Aalto University School of Business offer our students multidisciplinary learning experiences and opportunities to solve real-world challenges in an international context. We help our students develop into valued experts, innovative entrepreneurs and responsible business and societal leaders for the future.
Admissions to two-year master’s programmes at Aalto University are once a year.
The application period for studies beginning in the autumn of 2025 runs from 28 November to 27 December 2024.