Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto
Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto
HEI LIFE, oli kansallinen ministeriörahoitteinen projekti, joka keskittyy korkeakoulujen kansainvälisen henkilöstön ja heidän puolisoiden sekä perheiden tukitoimiin (kotoutuminen, integraatio, työllistyminen jne).
Osana HEI LIFE projektia perustettiin HEI LIFE puolisoverkosto, joka edelleen jatkaa toimintaansa.
HEI LIFE puolisoverkosto kokoaa yhteen Helsingin seudun korkeakoulujen kansainvälisten työntekijöiden puolisot. Verkosto tarjoaa alustan, jolla puolisot voivat verkostoitua toistensa kanssa sekä jakaa ajatuksia ja ideoita ja saada vertaistukea. Verkoston toiminta kehittyy tarpeiden mukaan. Puolisoverkoston toimintakieli on englanti.
Verkosto tarjoaa webinaareja, koulutuksia ja tapahtumia. Tavoitteena on luoda aktiivinen verkosto joka tukee jäseniään useilla eri tavoilla. Puolisoverkoston jäsenet ovat oleellisessa roolissa sisältötarjonnan ideoimisessa sekä halutessaan tilaisuuksien ja tapahtumien organisoimisessa yhdessä yhteistyökumppanien kanssa.
Lisätietoa (mm. ilmoittautuminen) puolisoverkostosta englanniksi täältä (aalto.fi)
Henkilöstön kansainvälinen liikkuvuus -hakemisto
Perheen ja/tai puolison kanssa Suomeen muuttamisessa tulee huomioida mm kouluihin ja päiväkotiin ilmoittautumiset. Tältä sivulta löydät perustietoa näistä sekä muita yleisiä vinkkejä mukana muuttavalle puolisolle.
Sosiaalinen verkosto tekee olosi kotoisaksi. Aalto-yliopisto järjestää tapahtumia ja muuta ajanvietettä kansainvälisille työntekijöilleen ja heidän perheilleen, jotta kotiutuminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen sujuisivat mahdollisimman kitkattomasti. Esimerkkejä ovat Aalto Club ja Experiencing Finland -tapahtuma. Olemme lisäksi koonneet vinkkejä ja linkkejä, joista voit valita itsellesi sopivimmat.
Tältä sivulta löydät tietoa Suomeen muuttoon liittyvistä käytännön asioista, kuten sosiaaliturvasta, verotuksesta ja pankkitilin avaamisesta.
Tältä sivulta löydät perustietoa Suomeen saapumiseen liittyen (viranomaisasiat ja saapujan muistilistat). Suomeen muuttamisen valmistelu aloitetaan hyvissä ajoin kotimaasta käsin.
Löydät oman yksikkösi henkilöstöpalveluiden yhteyshenkilön tämän sivun kautta.