Missä työskentelet tällä hetkellä?
Työskentelen Mapitassa. Mapita on Helsingissä sijaitseva pieni SaaS-yritys, joka tunnetaan Maptionnaire-nimisestä yhteisön osallistamisen alustasta suunnittelijoille. Työskentelen sisällöntuottajana, joten kehitän sisältöä, joka liittyy yhteisön osallistamiseen ja puhuttelee suunnittelijoita.
Miltä tavallinen työpäiväsi näyttää?
Aloitan päiväni tavallisesti kahvilla, juttelen kollegojen kanssa ja käyn läpi sähköpostit. Suurimman osan päivästäni käytän yhteisön osallistamista käsittelevän sisällön tuottamiseen – se voi olla sosiaalisen median päivitys, uutiskirje, blogikirjoitus tai asiakastarina. Prosessista riippuen voin etsiä tietoa netistä tai markkinointityökaluistamme, haastatella asiakkaitamme heidän kokemuksistaan tai (se vaikein osa!) kirjoittaa ja luoda grafiikkaa.
Millaisia työkaluja opintosi ovat antaneet työelämään?
Kaksi asiaa tulee mieleen: yhteisön osallistamisen osaaminen ja kirjoituskokemus. Participatory Planning -kurssi, jota odotin eniten, antoi juuri sen, mitä toivoin: vahvan perustan yhteisön osallistamisen osaamiselle. Kurssiprojektina sain myös tilaisuuden työskennellä vapaaehtoisena ACREn osallistavan budjetoinnin ohjelmassa. Se oli arvokas kokemus, jossa sovelsin juuri oppimiani käytäntöjä oikeaan projektiin, oikealla aikataululla ja budjetilla. Työssäni on tärkeää ymmärtää yhteisön osallistamisen periaatteet sekä niiden toteuttamiseen liittyvät haasteet ja realiteetit. Vaikka en opiskeluaikana nauttinut kirjoittamisen määrästä, nyt olen kiitollinen siitä harjoituksesta!
Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi?
Opiskeltuani sunnittelua, yritän olla suunnittelematta tulevaisuuttani liian tarkasti. Elämä on arvaamatonta. En koskaan suunnitellut työskenteleväni sisällöntuottajana, mutta tämä työ Mapitassa oli onnekas löytö ja rakastan sitä. En tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu, mutta toivottavasti pysyn Suomessa. Odotan innolla, että Suomen kansalaisuushakemukseni hyväksytään!
Mitä vinkkejä antaisit opintonsa aloittaville opiskelijoille?
Elämä on täynnä yllätyksiä. Lähitulevaisuuden suunnittelu on järkevää, mutta pitkällä aikavälillä kannattaa pyrkiä siihen, että pystyy sopeutumaan ja selviytymään, mitä tahansa tulevaisuus tuokin tullessaan.