Mitä pidit opiskelusta Aallossa? Mikä oli parasta opinnoissasi?
Kaipaan aikaani Aallossa. Se onkin yksi syistä, joiden vuoksi haluan palata Suomeen. Aalto sijaitsee Espoossa, joka on Suomen teknologinen keskus Helsingin rinnalla. Kampus on todella helposti lähestyttävä, ja liikenneyhteydet muihin kaupunginosiin ovat yhdet parhaista, joihin olen törmännyt.
Aallon akateeminen ympäristö on hyvin kannustava ja tutkimustilat alan parhaita. Kampuselämä on erittäin aktiivista – erityisesti kiltojen järjestämät juhlat jäivät mieleeni. Kuuluin Sähköinsinöörikiltaan, jonka kansainväliset sitsit olivat ehdottomasti yksi tärkeimmistä kohokohdista. Teekkarikulttuuri oli paras osa opiskelua. Muistelen kaiholla aikaani Aallossa!
Mikä oli suosikkikurssisi Aallossa?
Osallistuin Aallossa monille mielenkiintoisille kursseille. Mikroelektromekaanisten järjestelmien suunnittelun ja analysoinnin kurssi oli minulle lukukauden kohokohta. Parasta kurssilla oli alan asiantuntijoiden luennot eri aiheista – erityisesti Muratan, Vaisalan ja VTT:n asiantuntijoiden luennot jäivät mieleeni. Kurssin tehtävät auttoivat ymmärtämään suunnittelun ja mikroelektromekaanisiin järjestelmiin pohjautuvien anturien keskeiset käsitteet. Kiihtyvyysmittarin suunnitteluprojekti oli mukaansa tempaava, ja opin kurssilla valtavasti, koska minulla ei ollut aiempaa tuntemusta mikroelektromekaanisista järjestelmistä. Kurssi oli minulle ainoa mahdollisuus alan perustuntemuksen kehittämiselle.
Mitä odotat tulevaisuudelta?
SSIs-maisterikurssi kattaa laajan kirjon tekniikan aloja mikroelektromekaanisten järjestelmien suunnittelusta järjestelmätason integrointiin ja puolijohdeteollisuuteen. Näillä aloilla on lupaava tulevaisuus. Markkinoiden koon ja teknologian näkökulmasta katsottuna alat kasvavat lähivuosina merkittävästi ja tarjoavat entistä lukuisempia ja parempia mahdollisuuksia.
SSIs-ohjelma itsessään on hyvin laaja, ja opiskelijat voivat erikoistua eri aloille anturisuunnittelusta prosessiteollisuuteen, sulautettuihin järjestelmiin, esineiden internetiin, kyberturvallisuuteen ja niin edelleen. SSIs tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet, ja jokainen voi päättää oman lähestymistapansa. Ovet ovat avoimet – ne on vain itse löydettävä.
Mitä haluaisit sanoa kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat opiskelua Suomessa?
Suomi on mahdollisuuksien maa. Niin akateeminen kuin yrityskulttuuri on kannustavaa ja mahdollistaa omien tavoitteiden saavuttamisen. Suomalainen työelämä perustuu tasa-arvoon, itsenäiseen työskentelyyn ja luottamuksen kulttuuriin. Nämä arvot tarjoavat tukea-antavan ja hedelmällisen alustan urakehitykselle Suomessa.
Lisäksi suomalainen yhteiskunta on hyvin verkottunut, ja erilaisen etnisyyden tai taustan omaavat ihmiset toivotetaan tervetulleiksi paikallisten aktiivisiin verkostoihin. Näin Suomi tarjoaa kansainvälisille opiskelijoille parhaat, tasa-arvoiset mahdollisuudet menestyä. Suomalaisella opiskelijaelämällä on myös omat etunsa. Maan infrastruktuuri on maailman parhaita, oli kyse sitten kuljetuksesta, asumisesta tai elintarvikkeista. Yliopistot ja opiskelijajärjestöt pyrkivät aina aidosti tarjoamaan opiskelijoille parhaat mahdollisuudet palkallisesta harjoittelusta valmistumisen jälkeiseen työllistymiseen.
Suomella on myös paljon tarjottavaa akateemisten ja uramahdollisuuksien lisäksi, esimerkiksi luonnon saralla. Tuhannet järvet, suojellut metsät, lumipeitteiset vaarat ja tunturit ja ennen kaikkea revontulet ovat hyviä syitä opiskella Suomessa. Suomi on luonnonkaunis maa, ja täällä vietetystä ajasta jää lämpimät muistot. Kannustan ehdottomasti kansainvälisiä opiskelijoita hakemaan Suomeen ja olen varma, että jokainen löytää oman polkunsa täällä.