Yo-merkonomiksi valmistumisen jälkeen Leo Sappinen ryhtyi kuitenkin itse ottamaan selvää eri opiskeluvaihtoehdoista ja huomasi, että yliopistosta valmistuneiden työmahdollisuudet vaikuttivat parhaimmilta ja työtarjonta monipuolisimmalta.
”Halusin haastaa itseäni, enkä mennä sieltä, mistä aita on matalin. Ajattelin, että yliopisto antaisi parhaat mahdollisuudet työelämään, jos vain pääsisin sisään.”
Netti apuna opintotarjonnan vertailussa
Jatko-opintomahdollisuuksien vertailussa oma-aloitteisuus oli tarpeen, sillä ammattikoulussa yliopisto-opintoihin ei automaattisesti ohjattu.
”Lukiossa kävi paljon väkeä eri yliopistoista kertomassa eri mahdollisuuksista, mutta ammattikoulun puolella yliopisto-opinnoista ei ollut puhetta. Opon kanssa kyllä juttelin ja hän oli kyllä kannustava, mutta yllättynyt suunnitelmistani, sillä hänen muistaakseen kukaan ei ollut moneen vuoteen pyrkinyt suoraan ammattikoulusta yliopistoon”, Leo Sappinen kertoo.
Leo Sappinen ei tuntenut kauppatieteiden opiskelijoita Aallosta tai muista yliopistoista, joten hän ryhtyi selvittämään yliopistojen opintotarjontaa netin avulla. Aallon ylivoimainen maine arvostettuna kouluna tuli hänen mukaansa vahvasti läpi netin keskusteluista. Myös sijainti pääkaupunkiseudulla hyvien työmahdollisuuksien lähellä vaikutti ihanteelliselta. Leo Sappinen huomasi myös, että Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla on paljon yhteistyötä yritysten kanssa, mikä sekin parantaa työmahdollisuuksia.
”Lähtökohtaisesti ajattelin, että olisi ihan huippujuttu, jos edes pääsisin lukemaan kauppatieteitä. Hakukeväänä mietin pitkään, haenko ollenkaan Aaltoon. Ajattelin, että sinne on hurjan vaikea päästä ja pidin mahdollisuuksiani pieninä. Viimeisellä hakuviikolla päätin kuitenkin, että jos mennään, niin mennään täysillä, ja laitoin sitten Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ykköshakukohteeksi. Ajattelin, että onpahan ainakin jotakin, mitä tavoitella”, Leo Sappinen naurahtaa.
Omaksikin yllätyksekseen hän onnistui, sai opiskelupaikan, ja oli jälkikäteen todella tyytyväinen, että uskalsi laittaa Aallon ykkösvaihtoehdoksi.
Opiskelu on vaativaa, mutta palkitsevaa
Ensimmäinen opiskeluvuosi on koronapandemian takia ollut hyvin erilainen kuin Leo Sappinen etukäteen ajatteli. Verkostoitumiseen ei ole juurikaan ollut mahdollisuuksia, sillä tapahtumia ja juhlia ei ole voitu järjestää. Toisaalta opiskeluun on päässyt hyvin kiinni, kun ei ole ollut juhlia ja muita houkutuksia ympärillä.
”Olen kuullut, että Aallon opiskelijaelämä tapahtumineen ja juhlineen on tosi monipuolista, mutta vielä toistaiseksi olen vain katsellut kuvia aiempien vuosien juhlista”, Leo Sappinen virnistää.
Etänä järjestettyihin luentoihin Leo Sappinen on tyytyväinen.
”Ensimmäisenä vuonna opiskeltavat peruskurssit on rakennettu tosi hyvin tukemaan toisiaan. Esimerkiksi syksyllä taulukkolaskennan kurssin sisällöistä oli hyötyä sekä taloustieteen että laskentatoimen kursseilla ja kun asiat opeteltiin kunkin kurssin omasta näkökulmasta, ne painuivat hyvin mieleen. Nyt kevätpuolella rahoituksen kurssilla on sitten ollut hyötyä noista syksyllä opituista asioista.”
Opintoihin sisältyy myös paljon ryhmätöitä ja ryhmätyökavereidensa joukosta Leo Sappinen on jo ehtinyt löytää uusia ystäviä. Toiveissa on kuitenkin, että opiskelukaverien joukko laajenisi sitten, kun lähiopiskelu ja erilaiset tapahtumat ovat taas mahdollisia.
Aallon kovan vaatimustason Leo Sappinen on jo huomannut, mutta hän pitää sitä myös palkitsevana.
”Aallon kursseilla mennään aika syvälle asioihin jo ensimmäisenä vuonna ja harjoitustehtävien kautta pääsee soveltamaan ja syventämään opittua tietoa. Mielenkiintoisia asioita opiskelee kyllä mielellään omallakin ajalla.”