Uutiset

Monet Aalto Start-Up Centerissä liiketoimintaansa kehittäneet yritykset ovat kasvaneet hyvin

Jo yli 3 000 työpaikkaa on syntynyt Start-Up Centeristä irtautuneissa yrityksissä.
aalto_university_startup-center_housewarming_30-1-2017_photo_mikko_raskinen_web_fi_fi.jpg

”Monet Aalto Start-Up Center -yrityskiihdyttämöstä irtautuneet yrittäjät kokevat saaneensa kiihdyttämöstä eväitä vahvojen verkostojen luomiseen ja yhteistyöhön. Yrittäjämäisestä toimintatavasta on tullut heidän tavaramerkkinsä”, kertoo Aalto Start-Up Centerin projektijohtaja Marika Paakkala.

Start-Up Centerissä olleiden yritysten kehittymistä seurataan myös kiihdyttämövaiheen jälkeen. Selvitysten perusteella voidaan todeta, että kasvuyritysten liiketoiminnan tulos saattaa vaihdella paljonkin eri seurantavuosina.

Yksi esimerkki menestyneestä kasvuyrityksestä on vuonna 2008 Start-Up Centerissä aloittanut HyperIn. Se on johtava kaupallisten kiinteistöjen toiminnanohjauksen palveluntarjoaja, jonka palveluita on käytössä useissa kauppakeskuksissa Euroopassa ja Aasiassa. HyperIn-palvelua käytetään esimerkiksi digitaalisten opaste- ja mainosnäyttöjen, mobiilikanta-asiakasapplikaatioiden ja kiinteistöjen toiminnanohjauksen hallinnointiin.

”Liiketoimintamme kääntyi voitolliseksi jo vuonna 2013, mutta kasvamme kaikissa maissa asiakastulovirralla ja strategian mukaisesti myös kannattavuuden kustannuksella eli tavoitteemme on kasvu tuloksen sijaan”, kertoo HyperInin toimitusjohtaja Markus Porvari.

HyperIn on patentoinut teknologiaansa sekä tullut palkituksi innovaatioistaan Euroopan TOP 100 -teknologiayritysten sarjan Red Herring -voitolla.

Aikuiset gasellit ovat isoja ja kasvavat kannattavasti

Start-Up Centerissä myös luokitellaan nopeasti kasvavat ns. gaselliyritykset neljään eri ryhmään. Näistä aikuiset gasellit ovat isoja ja kasvavat kannattavasti. Tuhlaajagasellit ovat isoja, mutta ne eivät kasva kannattavasti. Vasat ovat vielä pieniä, mutta kasvavat kannattavasti. Keskoset puolestaan ovat pieniä ja kasvavat, mutta eivät vielä kannata.

HyperIn on niin kutsuttu aikuinen gaselli. Yritys saa gasellin tittelin, jos se täyttää tanskalaisen Borsen-lehden määrittelemät neljä ehtoa: tarkasteluajankohtana 2012–2015 liikevaihdon kasvun oli oltava yli 100 prosenttia ensimmäisestä tilinpäätöksestä viimeiseen. Lisäksi liikevaihdon oli oltava positiivinen kaikkina näinä vuosina, sen tuli olla yli 135 000 euroa jokaisena neljänä tilivuotena ja liiketoiminnan tuloksen piti olla positiivinen.

Aalto Start-Up Center -yrityshautomon toiminta käynnistyi Helsingin kauppakorkeakoulussa vuonna 1997. Taideteollisen korkeakoulun yrityshautomo Arabus liitettiin tähän hautomoon vuonna 2009. Kun Aalto-yliopisto aloitti toimintansa vuoden 2010 alussa, nimeksi vakiintui Aalto Start-Up Center.

Lisätiedot:
Marika Paakkala
Aalto Start-Up Center
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Metsähovin radio-observatorio
Yhteistyö Julkaistu:

Kansainvälinen yhteistyö tärkeää radio-observatoriolle

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion 50-vuotinen kansainvälinen yhteistyö saa jatkoa, kun astrofysiikan tutkimuskeskuksen ACME-ohjelma käynnistyi.
Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinnon jakotilaisuus
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Yrittäjyystutkimus -tunnustuspalkinto professori Ewald Kiblerin ja tutkimusryhmän ikään ja innovaatioihin liittyviä stereotypioita haastavalle tutkimukselle

Palkitun tutkimuksen mukaan markkinoita muuttavia innovaatioita tekevätkin myöhemmin uralla yrittäjiksi siirtyvät erityisesti yli 50-vuotiaat yrittäjät.
Sekajätekasa Ämmässuon jätteenkäsittelylaitoksella.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kierrätyskampanja käynnistyy Otaniemen kampuksella

Käynnistämme Otaniemen kampuksella jätteiden kierrätyskampanjan lokakuun alussa. Tavoitteena on lisätä kierrätysastetta ja vähentää sekajätteen määrää.
Liisa Antola
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Liisa Antola: ”Rohkaisen ihmisiä rakentamaan uraansa enemmän myös arvojensa, eikä vain mielenkiinnon kohteiden, pohjalta”

Liisa Antola on aina haaveillut kansainvälisestä urasta, ja Kauppakorkeakoulun opinnoissa saatu kansainvälinen kokemus auttoi häntä saavuttamaan sen. Nykyään hän työskentelee Iso-Britanniassa toimivassa toimialajärjestössä DEI-asioiden parissa ja pyrkii luomaan oikeudenmukaisempaa työelämää kaikille vakuutus- ja eläkealoilla työskenteleville.