Data Science, Bachelor of Science and Master of Science (Technology)
Data Science -pääaineessa opiskelijat syventyvät tietoyhteiskuntamme peruskysymyksiin, joissa datatieteen ammattilaisille on yhä enemmän kysyntää.
Opetuksemme pohjautuu aina viimeisimpään tutkimukseen ja ohjelmamme yhdistävät vankan teoreettisen pohjan työelämässä hyödyllisiin käytännön taitoihin. Sijoitumme korkealle kansainvälisissä yliopistovertailuissa – olemme maailmassa 100 parhaan joukossa esimerkiksi tietotekniikassa ja informaatiotieteessä. Voit tutustua sijoituksiimme tarkemmin Rankingit–sivultamme.
Perustieteiden korkeakoulussa voit opiskella kandidaattitasolla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Tutustu koulutustarjontaamme!
Hakuaika suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin on 11.–25.3.2025.
Hakuaika englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin on 8.– 23.1.2025.
Data Science -pääaineessa opiskelijat syventyvät tietoyhteiskuntamme peruskysymyksiin, joissa datatieteen ammattilaisille on yhä enemmän kysyntää.
Mikä sinusta tulee isona? Kysymys voi olla mahdottoman vaikea ihmiselle, jota kiinnostaa vähän kaikki. Informaatioverkostojen monitieteiset opinnot yhdistävät kiehtovalla tavalla tekniikkaa, liiketoimintaa, muotoilua ja yhteiskunnallista ajattelua. Opintomme ovat myös erittäin joustavat, koska uskomme että jokaisen pitää löytää se oma polku laaja-alaisten opintojen keskeltä. Siksi meillä on mahdollista esimerkiksi valita sivuaine ja muita opintoja vaikkapa aivan toisesta yliopistosta.
Tulevaisuuden työmarkkinoilla tarvitaan yhä enemmän asiantuntijoita, jotka osaavat lähestyä monimutkaisia haasteita useista näkökulmista ja ymmärtävät yksilön, yhteiskunnan ja ympäröivän maailman välisiä riippuvuuksia. Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan ja matematiikan opinnot tarjoavat haastavan ja monipuolisen kokonaisuuden Suomen terävimmässä kärjessä.
Teknillisen psykologian hakukohde tarjoaa Suomessa täysin ainutlaatuisen opintokokonaisuuden. Opiskelijat pääsevät opinnoissaan yhdistämään psykologiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa kansainvälisesti arvostettujen huippututkijoiden johdolla. Valmistuneet pääsevät työskentelemään mielenkiintoisten haasteiden ytimessä, esimerkiksi suunnittelemaan entistä ihmisläheisempiä ja inklusiivisempia teknologisia innovaatioita.
Tietotekniikan diplomi-insinöörinä pääset mukaan rakentamaan tekniikkaa, joka jatkuvasti mullistaa maailmaa ja muuttaa ihmisten arkea.
Tuotantotalouden diplomi-insinöörit ratkovat laajoja ja monimutkaisia yritystoiminnan kysymyksiä luovasti, analyyttisesti ja yhteistyössä muiden kanssa. Opit tunnistamaan olennaiset asiat yksityiskohdista ja näkemään kokonaisuudet sekä teknologiassa että liiketoiminnassa.
Sukella syvälle kvanttiteknologiaan, ja opi uusia laskenta-, viestintä- ja anturiparadigmoja, jotka määrittävät tekniikan tulevaisuuden.
Perustieteiden korkeakoulussa on kaiken kaikkiaan 11 eri maisterikoulutusta, jotka tarjoavat opintoja mm. tietotekniikasta, tekoälystä, fysiikasta, tuotantotaloudesta ja terveysteknologiasta. Tutustu koulutustarjontaamme!
Hakuaika maisteriohjelmiin on 28.11. – 27.12.2024.
Mitä mahdollisuuksia uudet teknologiat tarjoavat yrityksille? Miten tarvittavat muutokset voidaan toteuttaa? Miten johtaja voi motivoida työntekijät ottamaan muutoksen vastaan? Industrial Engineering and Management (IEM) -ohjelma vastaa näihin kysymyksiin ja kouluttaa tulevia johtajia ja muutoksentekijöitä, jotka tietävät, mitä teknologiayritysten luominen, johtaminen ja uudistaminen edellyttää.
Ohjelmisto- ja palvelutekniikka on modernin yhteiskunnan ja talouden selkäranka. Master’s Programme in Computer, Communication and Information Sciences -maisteriohjelman Software and Service Engineering -pääaine tarjoaa opiskelijoille taidot, joita he tarvitsevat nykypäivän työmarkkinoilla monilla eri aloilla.
Tekoäly muuttaa maailmaa kiihtyvään tahtiin. Dataintensiivinen Machine Learning, Data Science and Artificial Intelligence -pääaine tarjoaa siitä valmistuneille tiedot ja taidot tekoälyvallankumouksen ymmärtämiseksi ja hallitsemiseksi. Lisäksi se tarjoaa työkaluja 2000-luvun haastavimpien ongelmien, kuten ilmastonmuutoksen ja epidemioiden, ratkaisemiseksi.
Luomalla käyttäjäystävällisiä uuden sukupolven tietoteknisiä laitteita, ihmisen ja tietokoneen välisen vuorovaikutuksen (HCI:n) asiantuntijat auttavat yhteiskuntaa hyödyntämään mullistavia teknologioita mahdollisimman tehokkaasti.
Computer Science -pääaine nojaa huipputason tietotekniikan tutkimukseen Aalto-yliopistossa, jonka tietotekniikan laitos on sijoittunut toistuvasti Euroopan kymmenen parhaan joukkoon. Ohjelma antaa syvälliset tiedot kehittyneiden algoritmien sekä ohjelmisto- ja laskentatekniikoiden suunnittelusta ja analysoinnista.
Pohjoismaiseen pelikehityskulttuuriin ja viimeisimpään tutkimukseen perustuva ainutlaatuinen yhdistelmä pelisuunnittelun ja -kehittämisen taiteellisia ja teknisiä näkökohtia.
Master’s Programme in Engineering Physics -maisteriohjelma antaa opiskelijoille syvällisen ymmärryksen fysiikasta ja matematiikasta sekä runsaasti käytäntöön sovellettavia taitoja. Ohjelma liittyy kiinteästi Aalto-yliopiston ja sen teknillisen fysiikan laitoksen tutkimukseen, mistä on etua niille opiskelijoille, jotka haluavat alan tutkijoiksi.
Master’s Programme in Information Networks -maisteriohjelmassa koulutetaan poikkitieteellisiä ajattelijoita ja tekijöitä, joiden teknisen osaamisen ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä ihmislähtöisyys. Opiskelijat oppivat ymmärtämään ihmisten ja digitaalisten teknologioiden vuorovaikutusta niin yksilön, ryhmien, organisaatioiden kuin yhteiskunnankin tasolla.
Master’s Programme in Life Science Technologies -maisteriohjelma kouluttaa uuden sukupolven insinöörejä, tutkijoita ja yrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet parantamaan ihmisten terveyttä ja lisäämään hyvinvointia kehittämällä innovatiivisia tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Ohjelma keskittyy life science -alan teknisiin näkökulmiin ja on kiinteästi yhteydessä Aalto-yliopiston huippututkimukseen seuraavilla aloilla: biologisen datan analysointi ja mallintaminen, bioinformatiikka, bioelektroniikka ja bioanturit, biolääketieteen tekniikka, neurotieteet ja -teknologia, biomateriaalitekniikka ja synteettinen biologia.
Matematiikan ja tilastotieteen verraton ennakointi- ja ongelmanratkaisukyky mahdollistaa syvällisten ja kestävien ratkaisujen kehittämisen jopa kaikkein monimutkaisimpiin ongelmiin. Ohjelmassa koulutetaan matemaattisia ongelmanratkaisijoita, joilla on vahvat analyyttiset ja loogisen päättelyn taidot.
IDBM-maisteriohjelma on uraauurtava ja tunnettu koulutusohjelma, joka on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta: muotoilu ja tekniikka yhdistetään globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monialaisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden, taiteen tai tekniikan maisterin tutkinnon.
Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto kolmessa eri ohjelmassa. Tutustu koulutustarjontaan!
Data Science -maisteriohjelma on ainutlaatuinen kaksivuotinen akateeminen ohjelma, jossa opiskelijat opiskelevat datatiedettä, innovaatiota ja yrittäjyyttä kahdessa eurooppalaisessa huippuyliopistossa.
Master’s Programme in ICT Innovation (EIT Digital Master School) -maisteriohjelman Human-Computer Interaction and Design -pääaine on poikkitieteellinen ohjelma, jossa käyttäjäkeskeisyys asettaa käyttäjät suunnitteluprosessin keskiöön. Yhdistämällä inhimilliset näkökohdat teknologiaan ja liiketoimintaan luomme uusia tuotteita ja palveluita, joiden käytettävyys ja käyttäjäkokemus ovat erinomaiset.
Monitieteisessä perustieteiden tohtoriohjelmassa yhdistyy ainutlaatuisesti tiede, teknologia ja liiketalous. Nelivuotisessa tohtoriohjelmassa voi valita tutkimusalakseen fysiikan, matematiikan, lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan tai tuotantotalouden.
Monitieteisessä perustieteiden tohtoriohjelmassa yhdistyy ainutlaatuisesti tiede, teknologia ja liiketalous. Tohtoriohjelman tavoitteena on kouluttaa Perustieteiden korkeakoulun eri tutkimusalojen tohtoreita korkeiden kansainvälisten laatuvaatimusten mukaisesti. Nelivuotisessa tohtoriohjelmassa voi valita tutkimusalakseen fysiikan, matematiikan, lääketieteellisen tekniikan, tietotekniikan tai tuotantotalouden.
Meiltä valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin – 99 % valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta. Lue lisää valmistuneiden urakehityksestä!
Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät erittäin hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa työllistymisestä sekä urakehityksestä viisi vuotta valmistumisesta.
Tulevat tapahtumat, messut ja webinaarit. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Kiinnostaako Aalto? Tilaa hakijan uutiskirje ja pysy ajan tasalla tapahtumista ja hakuaijoista.
Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.
Thong Tran on ensimmäinen Aalto-yliopistosta valmistunut opiskelija, jonka pääaineena oli datatiede, ja hän jakaa nyt opiskelukokemuksiaan.
Heli Julkunen kehitti diplomityötään varten koneoppimismenetelmää, joka ennustaa, miten eri lääkeyhdistelmät tappavat syöpäsoluja. Valmistuttuaan hän datatieteilijänä kehitti ennakoivaa terveydenhoitoa ja nyt hän tekee väitöskirjaansa.
Ilona Hemming opiskelee kolmatta vuottaan tuotantotalouden (tuta) kandiohjelmassa.
Tietotekniikan laitoksen maisteriopiskelija Leila Arstila osallistui 13.–16. syyskuuta Euroopan kyberturvallisuuskilpailuihin (European Cyber Security Challenge) Itävallassa. Kilpailu on suunnattu nuorille tietoturvaosaajille ja sen järjestäjää muun muassa Euroopan Unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA).
Sami Nieminen valmistui alkukesästä 2022 diplomi-insinööriksi. Hän löysi itselleen kiinnostavimman pääaineen HCI-ohjelmasta, jossa keskitytään ihmisen ja tietokoneen väliseen vuorovaikutukseen.
Kuule maisteriopiskelijoidemme kokemuksia Aallossa ja Perustieteiden korkeakoulussa opiskelusta (webinaari on englanniksi).