Uutiset

Opiskelija Verneri Hirvonen: ”Opiskelu Aallossa on todella joustavaa”

Verneri on ensimmäinen opiskelija, joka on valmistunut englanninkielisestä Digital Systems and Design -pääaineesta.
Student Verneri Hirvonen
"Minulle tärkeintä on uuden kehittäminen", sanoo Verneri Hirvonen. Kuva: Johan Sarpoma

Kun Joensuusta kotoisin oleva Verneri Hirvonen sai lukion päätökseen, hän lähti opiskelemaan Skotlantiin. Opiskelu ulkomailla ei kuitenkaan vastannut hänen mielikuviaan ja hän palasi takaisin Suomeen ensimmäisen lukuvuoden jälkeen. Verneri haki Aaltoon opiskelemaan englanninkieliseen Digital Systems and Design -hakukohteeseen ja keväällä 2021 hänestä tuli ohjelman ensimmäinen valmistuja.

Miksi valitsit Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology - Digital Systems and Design -ohjelman?

Kävin lukiossa englanninkielisen IB-linjan ja pitkään oli selvää, että haluan jatkaa opiskelua englanniksi. Silloin ajattelin, että lähtisin lukion jälkeen englanninkieliseen maahan opiskelemaan. Sainkin paikan Glasgow’n yliopistosta ja aloitin opinnot siellä. Vuoden jälkeen huomasin, että en oikein pitänytkään siitä ja paikallinen koulujärjestelmä oli aika erilainen verrattuna Suomeen, ja muutin takaisin.  

Päädyin hakemaan Digital Systems and Design -hakukohteeseen, sillä se vaikutti sisällöltään mielenkiintoiselta ja englanninkielinen kandidaattiohjelma oli hyvä tapa saada ulkomailla opiskelemisen kokemus, vaikka Suomessa pysyykin. 

Mikä on ollut kiinnostavinta opinnoissasi?

Pääaineessa painotetaan aika paljon ohjelmointipuolta, mutta itse olen erityisen kiinnostunut laitteistopuolesta ja elektroniikkasuunnittelusta. Vapaavalintaisten ja sivuaineopintojen kautta olen opiskellut enemmän laitteistopuolta ja sähkötekniikkaa. Tykkään opiskella Aallossa, koska opetus on tosi joustavaa. Ulkomailla opinnot oli käytännössä suunniteltu valmiiksi, eikä ollut hirveästi valinnanvapautta.

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Yksi lempikursseistani on ollut Programming Parallel Computers. Se on tietotekniikan maisterikurssi, jonka voi käydä myös kandiopintojen loppupuolella. Toinen lempikurssini on ollut kenttäteorian kurssi, joka kuuluu sähkötekniikan suomenkieliseen kandiohjelmaan. Molemmat kurssit olivat tosi hyvin toteutettuja, vaikka ne tehtiinkin etänä. Sisällöistä huomasi, että luennoitsijoilla oli paljon kokemusta ja aiheet olivat mielenkiintoisia.

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Jos kiinnostaa tehdä töitä opintojen ohessa, niin täällä on siihen paljon mahdollisuuksia. Olen koko opintojeni aikana tehnyt töitä Aallossa kurssiassistenttina ja tutkimusapulaisena. On ollut kiva päästä kokeilemaan asioita jo ennen valmistumista, että selviää paremmin, mikä on oma juttu.

Sain osa-aikaisen työpaikan jo fuksivuonna professori Yu Xiaon tutkimusryhmästä, ja viime kesän olin elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella professori Jussi Ryynäsen tutkimusryhmässä. Siellä pääsin työskentelemään esimerkiksi prosessorisunnittelun ja tietokonesuunnittelun parissa.

Kandiohjelmaan kuuluu myös muotoilua, mikä ei ole ihan minun juttuni. Pystyin kuitenkin sivuaineopintojen ja vapaavalintaisten kurssien avulla rakentamaan omannäköiseni ohjelman. Designin ymmärtäminen on hyödyllistä myös työelämän kannalta – se antaa kontekstia tekniikalle, kuten mitä varten sitä tehdään ja onko kaikissa tapauksissa edes järkevää lähteä rakentamaan jotain hienoa systeemiä, jos se ei ole käytännöllinen.

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

En näe, että digitalisaation kasvu alkaisi hiipua lähitulevaisuudessa, vaan tekniikan alalla kyllä riittää hommia. Tietokoneet alkoivat yleistyä 70-luvulla ja nyt jo elektroniikka ja internet ovat kaikkialla. Miltä näyttää 50 vuoden päästä? Minulle tärkeintä on uuden kehittäminen ja olen jatkanut maisteriopintoihin Electronics and Nanotechnology -ohjelmassa.

Suosittelen ohjelmaa erityisesti sellaisille, joille on vielä vähän auki, minne haluaa erikoistua. Ohjelmassa tutustutaan laajasti alaan ja sen mahdollisuuksiin ja kandivaihe on hyvää aikaa testata, mikä tuntuu itsestä kiinnostavalta.

Haluatko kuulla lisää Aalto-yliopistossa opiskelusta, hakemisesta ja opiskelijaelämästä? Tilaa uutiskirje tästä!

Opiskelijat koodasivat avoimen mikroprosessorin, jolla yritykset voivat tehdä mitä haluavat

Uusi prosessori soveltuu esimerkiksi 6G-lähetinvastaanottimiin ja salausteknologiaan.

Read more
Eturivissä opiskelijat Otto Simola, Verneri Hirvonen ja Julius Helander. Takarivissä professori Jussi Ryynänen ja vanhempi yliopistonlehtori Marko Kosunen. Kuva: Niina Norjamäki

Lue lisää opinnoista

Tutustu tarkemmin Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology - Digital Systems and Design -ohjelmaan tai lue ohjelman toisen opiskelijan, Veera Ihalaisen, haastattelu. 

Aalto University / students in the corridor / photography Aino Huovio

Digital Systems and Design, Bachelor of Science and Master of Science (Technology)

Digital Systems and Design -pääaine tekee sinusta sähkötekniikan ja suunnittelun leikkauspisteessä toimivan asiantuntijan, jolla on käytännön taidot johtaa alaansa.

Koulutustarjonta
 Veera Ihalainen sitting on the stairs.

Opinnot avasivat Veera Ihalaiselle ohjelmoinnin maailman

Digital Systems and Design -pääaineen opiskelija on tykännyt erityisesti projektikursseista ja ohjelmoinnista, vaikka hänellä ei ollut aikaisempaa koodaustaustaa.

Uutiset
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu

Lisää inspiroivia opiskelijatarinoita löydät Instagramistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kampuksella. Kuva: Henri Vogt
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhä harvempi yliopisto-opiskelija jää kotiseudulleen Suomen suurimmissa kaupungeissa – uusi selvitys näyttää kaupunkikohtaiset erot

Aalto-yliopiston kaupunkitaloustieteen tutkimusryhmä AlueAvain on tarkastellut Tilastokeskuksen yksilötason rekisteriaineistojen avulla yliopisto-opiskelijoiden muuttoliikkeitä Suomen suurimmissa kaupungeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Tarkastelussa vertailtiin erikseen pääkaupunkiseudun kuntia sekä Tamperetta, Turkua ja Oulua.
Huone, jossa on useita kaiuttimia metallirungoissa ympyrämuodossa. Keskellä on jakkara ja sälealusta.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uusi teknologia tuo immersiivisen tilaäänen kaikkien ulottuville

Ainutlaatuinen äänentallennusteknologia mahdollistaa immersiivisen äänimaailman tallentamisen tavallisilla mikrofoneilla ja edullisella lisälaitteella.
Valkoinen sähköauto latauksessa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijoiden kehittämä menetelmä mullistaa sähköautojen akkujen kierrätyksen

Uuden teknologian avulla käytetyt litiumakut voidaan kierrättää turvallisesti ja ympäristöystävällisesti ja esimerkiksi litiumin talteenottoaste voidaan nostaa muutamista prosenteista jopa yli 70 prosenttiin.
Kuvassa henkilö pitelee älypuhelinta, jossa on hyvinvointisovellus. Taustalla on ikkuna ja kasvi.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Virtuaalinen synnytysvalmentaja auttaa kohtaamaan synnytyspelkoa

Aalto-yliopisto esittelee tällä viikolla Slushissa 12 maailmaa muuttavaa innovaatiota. Yksi niistä on virtuaalinen synnytysvalmentaja Natal Mind, jonka kehittämiseksi toteutetaan parhaillaan kliinistä tutkimusta synnytyspelon tunnistamiseen ja hoitamiseen liittyen. Natal Mind -tiimi on tavattavissa Aallon osastolla keskiviikkona 20. marraskuuta.