Aaltogether

Psykologisen turvallisuuden yllättävä vaikutus

Psykologinen turvallisuus luo hyvää maaperää luovuudelle ja innovaatiolle ja kohentaa oppimista ja tehokkuutta. Psykologinen turvallisuus luo luottamusta ja luottamus lisää psykologista turvallisuutta.

Psykologisella turvallisuudella viitataan luottamuksen ja yhteenkuuluvuuden tunteisiin, sekä yksilön mahdollisuuteen oppia ja antaa oma panoksensa yhteisölle. Se ilmenee muun muassa kykynä ja mahdollisuutena ilmaista itseään ilman pelkoa negatiivisista seurauksista itselleen tai omaan tilanteeseen.

Psykologinen turvallisuus vaikuttaa myönteisesti sitoutumiseen ja parempiin oppimiskäytänteisiin. Suuret oppimisryhmät ja etätyöskentely horjuttavat psykologista turvallisuutta, kun taas ryhmätyö ja keskustelu ovat osoittautuneet turvallisuutta tukeviksi käytännöiksi.

Virheiden tekeminen saattaa olla epämukavaa: mokaan liittyy usein häpeän tunne. Haavoittuvuuden näyttämiseen liittyy riskejä, mutta riskejä voi ottaa, kun tila on turvallinen, eikä seurauksia tarvitse pelätä.

Psykologinen turvallisuus luo hyvän maaperän luovuudelle ja innovaatiolle, parantaa oppimista ja tehokkuutta, ja vaikuttaa keskeisesti moninaisen, yhdenvertaisen ja inkluusiivisen yhteisön luomiseen.

  1. Lue lisää psykologisesta turvallisuudesta oheisesta artikkelista.
  2. Katso lyhytelokuva: All of Us - Inclusivity For Everyone ja keskustele siitä kollegasi kanssa.
  3. Perehdy psykologisen turvallisuuden ja moninaisuuden suhteeseen Osallistavan ja turvallisen vuorovaikutuksen periaatteista sopiminen -sivulla sekä Aalto Safer Space -sarjakuvaan, jonka voit ottaa esille myös tiimisi kanssa.
  4. Tutustu myös monimuotoisen tiimityön tukipakettiin Teamwork First Aid Kitiiin.

Miten psykologinen turvallisuus luo perustan oppimiselle, innovatiivisuudelle ja luovuudelle?

Turvallisuuden tunne on tärkeä osa tämän päivän korkeakoulukeskustelua.

Lue artikkeli! ⏰ ~ 5 min.
Yksityiskohta kuluneesta puukatteesta

Lisää

Lisämateriaalia

Oasis of Radical Wellbeing
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: